2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeRendőrségi kutyák továbbképzése Bercelen

Rendőrségi kutyák továbbképzése Bercelen

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság évente több alkalommal is megrendezi a szolgálati kutyák képzését. A napokban a Heves megyei kollégákkal közel húsz kutyavezető vett részt kutyájával a gyakorlaton.

kutyakikepzes

A rendőrök közterületi munkáját hatékonyan segítik a szolgálati kutyák, mivel jelenlétük jelentős visszatartó erőt képvisel a jogsértő személyekkel szemben. Napjainkban legjellemzőbbek

a járőrök munkáját segítő németjuhász szolgálati kutyák, de szép számmal akadnak már rottweilerek, malinois fajtájú kutyák is. Ez alkalommal a kutyavezetők Bercel községben több helyszínen gyakoroltak minden olyan helyzetet a szolgálati kutyákkal, amelynek során gazdáik védelmére kelhetnek, illetve segítségére lehetnek.

Így például rejtekhely átkutatását, szájkosaras munkát, menekülő személy elfogását, igazoltatást és ruházat átvizsgálásának biztosítását. De több beállított szituáció közül gyakoroltak erdő területéről fa lopás elkövetőivel szembeni intézkedés során támadás elhárítását is. Ebben az esetben a fa tolvajok láncfűrésszel támadtak a rendőrre, melynek során a szolgálati kutya megvédte gazdáját. A Hukk, Fábri, Lux nevű szolgálati kutyák és társaik is jó teljesítményt nyújtottak a feladatok elvégzése során, ezért jutalomban részesültek a kutyavezetőktől.

A képzés jó eredménnyel zárult. A kutyavezetők és kutyáik is elfáradtak, de új szituációs gyakorlatokat elsajátítva tértek vissza szolgálati helyükre. A képzés egy része végrehajtására a berceli óvoda területén került sor a gyerekek legnagyobb örömére, mivel azt végignézhették és e része számukra kutyás bemutatóként zajlott le.

 

HÍR PORT 24

 

2011-11-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite