2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeRendőrség támogatja a balassagyarmati diákot

Rendőrség támogatja a balassagyarmati diákot


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. évben is meghirdette a roma diákok részére pályázható ösztöndíját, mellyel a középfokú köznevelési intézmények első, második, vagy harmadik évfolyamán tanuló fiatalokat ösztönzi a rendőri pálya választására, valamint tanulmányaik eredményes befejezésére - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

rendorsegtamogatjatanulokat


A pályázati kritériumoknak a pályázók közül ez évben a 16 éves Bogdán Béla Benjámin, a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium tanulója felelt meg, és egyben ő nyerte el a rendőrség támogatását. A támogatási szerződés alapján a középfokú köznevelési intézményben folytatott tanulmányok hátralevő idejére a rendőrség a kollégiumi szállásköltség megtérítésével, menzai költségtérítéssel, tanszersegéllyel, valamint tanévenként ruházkodási segéllyel segíti a diákot.

A minél magasabb tanulmányi átlageredmény elérése érdekében a tanév ideje alatt - az előző félév tanulmányi eredményének függvényében - a tanulót havi rendszerességgel folyósított pénzbeli juttatással ösztönzik. A támogatás lehetőséget nyújt a tanulónak abban, hogy szakmai képesítést szerezzen, és biztos munkahellyel rendelkezzen, azonban számos kitételt tartalmaz, melyet maradéktalanul be kell tartania. A pályázónak eleget kell tennie vizsgakötelezettségeinek, be kell fejeznie középiskolai tanulmányait, továbbá jelentkeznie és felvételiznie kell valamely rendészeti szakközépiskolába, vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára. Sikeresen megszerzett szakmai végzettség esetén, meghatározott ideig a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományában kell szolgálatot teljesítenie.


Dr. Kalmár Zsolt r. ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Bogdán Béla Benjámin, édesapja jelenlétében 2015. szeptember 14-én a főkapitányság épületében írták alá az erről szóló szerződést.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

2015-09-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite