2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeRendőrség támogatja a bátonyterenyei diákot

Rendőrség támogatja a bátonyterenyei diákot


Egy 16 éves lányt támogat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

rendtambt

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2014. évben is meghirdette a roma diákok részére pályázatát, mellyel a középfokú köznevelési intézmények első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló fiatalokat ösztönzi a rendőri pálya választására, valamint tanulmányaik eredményes befejezésére.

A pályázati kritériumoknak a pályázók közül a 16 éves Budai Bettina, a bátonyterenyei Borbély Lajos Szakközépiskola és Kollégium Fáy András Szakképző Iskolája és Kollégiuma tanulója felelt meg, és egyben ő nyerte el a rendőrség támogatását. A támogatási szerződés alapján a középfokú köznevelési intézményben folytatott tanulmányok hátralevő idejére a rendőrség a kollégiumi szállásköltség megtérítésével, menzai költségtérítéssel, tanszersegéllyel, valamint tanévenként ruházkodási segéllyel segíti a diákot. A minél magasabb tanulmányi átlageredmény elérése érdekében a tanév ideje alatt - az előző félév tanulmányi eredményének függvényében - a tanulót havi rendszerességgel folyósított pénzbeli juttatással ösztönzik. A támogatás lehetőséget nyújt a tanulónak abban, hogy szakmai képesítést szerezzen, és biztos munkahellyel rendelkezzen, azonban számos kitételt tartalmaz, melyet maradéktalanul be kell tartania. Eleget kell tennie vizsgakötelezettségeinek, be kell fejeznie középiskolai tanulmányait, továbbá jelentkeznie és felvételiznie kell valamely rendészeti szakközépiskolába, vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára. Sikeresen megszerzett szakmai végzettség esetén pedig meghatározott ideig a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományában kell szolgálatot teljesítenie.

Dr. Nagy László r. ezredes - a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője - és Budai Bettina, édesanyja jelenlétében 2014. szeptember elsején a főkapitányság épületében írták alá az erről szóló szerződést.

Edvin Marton koncert

hirdetés

 

Forrás: Police.hu/ Nógrád24

 

 

 

2014-09-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite