2021. szeptember 24., péntek - Gellért
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeRendszám és jogosítvány nélkül közlekedett egy férfi Nógrád megyében

Rendszám és jogosítvány nélkül közlekedett egy férfi Nógrád megyében


Járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya egy 26 éves herencsényi férfival szemben - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a NÓGRÁD24.hu-val.

rendor1


A rendőrök 2021. május 23-án 19 óra körül figyeltek fel egy rendszám nélküli gépjárműre Herencsényben, a Béke úton. A járművezető igazoltatásakor megállapították, hogy a férfit a járművezetéstől a Gárdonyi Rendőrkapitányság 2021. július 21-ig eltiltotta.


A hatóság tagjai az eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek. A rendőrök a rendszám nélküli gépkocsi vezetése miatt a férfival szemben szabálysértési eljárást is indítottak.


A járművezetés az eltiltás hatálya alatt - a korábban szabálysértésként felróhatóság helyett - 2021. május 14-től hatályba lépett szigorítás alapján bűncselekménynek minősül.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy amennyiben a közúti ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a gépjárművezető a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, úgy a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény értelmében vétséget követ el és egy évig terjedő, amennyiben büntetőeljárás során kerül eltiltásra, úgy bűntett miatt akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Forrás: POLICE

2021-09-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite