2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeRengeteg baleset történt Nógrád megye útjain

Rengeteg baleset történt Nógrád megye útjain


A megye területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó és nyolc anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

balesetnograd1204

Fotó: police.hu


Egy 43 éves nő haladt személygépkocsival 2017. december 3-án 14 óra 28 perckor a 23-as számú főúton Nádújfalu irányából Nemti felé, amikor egy egyenes szakaszt követő balra ívelő útkanyarulatban, a havas úttesten megcsúszott és a jármű az úttestről a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árokba lehaladt, majd a tetejére borulva állt meg. A baleset következtében a gépjárműben utazó gyermek könnyű sérülést szenvedett.


Az elmúlt 24 órában további nyolc anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a járőrök.


A megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyok miatt fokozott veszélyhelyzettel kell szembenéznie minden közlekedőnek. Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út, hóátfúvások, hóval fedett úttest, jeges aszfalt és az alacsony hőmérséklet jelenti. A havas, jeges, száraz és nedves aszfalt váltakozása nem csak a gépjárművet, hanem annak vezetőjét is alaposan próbára teszi. Otthonról induljanak el a szokásosnál korábban, elindulás előtt tisztítsák meg járműveiket a jégtől és a hótól, gondoskodjanak az ablakok párátlanításáról!


Tartsanak nagyobb követési távolságot, a fékút csúszós úton sokkal hosszabb!


Indulás előtt ellenőrizzék gépjárműveik világító berendezéseit, az akkumulátort, hűtőfolyadékot, az ablakmosót és az ablaktörlő lapátokat! Hasznos lehet az autóban zárak és szélvédő lefagyását gátló folyadék, tisztítókefe, jégkaparó tartása!


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

 


Forrás: POLICE

2017-12-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite