2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
ItthonRépás: megdöbbenéssel értesültünk, hogy tanulmányi kiránduláson lévő csoportokat inzult

Répás: megdöbbenéssel értesültünk, hogy tanulmányi kiránduláson lévő csoportokat inzultáltak Kárpátalján


Megdöbbenéssel értesült a nemzetpolitikai államtitkárság, hogy Kárpátalján a Határtalanul! program keretében tanulmányi kirándulásra érkező csoportokat inzultáltak a hétvégén - mondta Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár az MTI-nek.

gyerekek

Képünk illusztráció!


Mint mondta, a nemzeti ünnepre odalátogató magyarokról letépték a kokárdát. Az egyik csoport gyerekekből állt, ők nagyon megijedtek, de sérülés nem történt - tette hozzá. Nem fordult még ilyen elő Kárpátalján, hogy magyarokat megtámadjanak, évszázadok óta több nemzetiség békésen él együtt - hangsúlyozta. Répás Zsuzsanna reményének adott hangot, hogy az ungvárihoz hasonló esetek a jövőben nem fordulnak elő, és a békés egymás mellett élés, egymás tisztelete nem változik.


Kérdésre válaszolva hozzátette: ezeket a programokat mindig úgy szervezik, hogy van fogadó fél, és amennyire lehet, a biztonságról gondoskodnak. A határon túli valóságnak ugyanakkor része sajnos, hogy az ott élő magyarokat nemzetiségük miatt valamilyen sérelem éri, és elkerülhetetlen, hogy ez esetleg azokat is érintse, akik odalátogatnak. Ezek az esetek azonban nem jellemzőek, ezek kivételek, ritka alkalmak - mutatott rá. A helyettes államtitkár jelezte: a vizsgálat még nem zárult le az ügyben, a főkonzulátussal, illetve a bántalmazást elszenvedőkkel folyamatosan kapcsolatban állnak.


A vajdasági Óbecsén hétvégén meggyilkolt 17 éves magyar fiú ügyéről azt mondta: a hátteret nem ismerik, az eset borzasztó és megrázó. Oda kell figyelni, hogy a Vajdaságban az utóbbi időben elindult erőszakhullámot mindenképpen meg kell állítani - hangsúlyozta Répás Zsuzsanna. Hozzátette: arra kérik a szerb hatóságokat, figyeljenek oda, valamint a magyar fél is figyelemmel követi a fejleményeket ennél az esetnél és a többinél is. Répás Zsuzsanna azt mondta, reméli, hogy minél hamarabb kiderül, kik voltak az elkövetők.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite