2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
NagyvilágRepülőjáratok ezreit törölték a közelgő hóvihar miatt

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Repülőjáratok ezreit törölték a közelgő hóvihar miatt az Egyesült Államokban


Több mint 3 ezer repülőjáratot töröltek pénteken az Egyesült Államok északkeleti partvidékét fenyegető, a meteorológiai szolgálat szerint "potenciálisan történelmi nagyságú" hóvihar miatt.

repulo havazas


A 3066 törölt járat többsége New Yorkba és Bostonba tartott volna, vagy onnan szállt volna fel. Az előrejelzések szerint az érintett térségben - amely nagyjából megfelel az október végi Sandy poszttrópusi ciklon által érintett területekkel - hóréteg vastagsága helyenként megközelítheti az egy métert is. A széllökések sebessége óránként 95-120 kilométeres lesz. A várhatóan New Jerseytől Maine-ig terjedő viharzónában a fő csapást várhatóan Bostonnak és környékének kell elviselnie. A vihar várhatóan súlyos fennakadásokat okoz majd a szárazföldi közlekedésben is, és főleg a New Yorktól északra fekvő partvidéken másfél méteres tengeri árhullámra is lehet számítani.


Bostonban és a Rhode Island-i Providence-ben szombaton zárva tartanak majd az iskolák. A térségben a nélkülözhető közalkalmazottakat a helyi vezetők arra kérték, hogy szombaton maradjanak otthon, és a példa követését javasolták a magánszektornak is. New Yorkból péntek délutántól nem indítanak vonatokat északra. A metropolisz polgármestere, Michael Bloomberg a Twitteren bejelentette, hogy a város felkészült a 25-centiméteres hó eltakarítására. Ugyanakkor azt tanácsolta a New York-iaknak, hogy halmozzanak fel alapvető élelmiszer-cikkeket és gyógyszereket és készüljenek fel az áramkimaradásra. Pénteken több New York-i élelmiszerboltban elfogyott a kenyér és a benzinkutaknál a Sandy "szupervihar" utáni időket idéző, hosszú sorok alakultak ki.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite