2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
AutóRetrós malajziai luxuslimuzin Genfben

Retrós malajziai luxuslimuzin Genfben


buforgienLuxuslimuzint mutatott be a malajziai Bufori a Genfi Autószalonon, a kiállítás tiszteletére a Bufori Geneva nevet kapta a tanulmány. Malajziai világpremiert is tartottak a Genfi Autószalonon, az eredetileg ausztrál, majd Ázsiába költözött Bufori állt elő új modelljével. A Bufori rendületlenül próbálkozik azzal, hogy klasszikus, retrós vonalvezetésű modelleket alkosson, a luxuslimuzin MKVI is tökéletesen illik a sorba.


A kiállítás tiszteletére Bufori Geneva névre keresztelték a koncepciót, amely az orrába vágott hat fényszórólyukkal, hullámzó vonalaival és hegyes csomagtartójával igazi látványosságnak számít. Nem mellesleg csak nevében tanulmány, a leendő szériaváltozat pontosan ugyanilyen lesz.


Amerikai az autó szíve, 430 lóerős, 6,1 literes, V8-as HEMI motor hajtja, melynek legnagyobb nyomatéka 586 Nm. Dacára a hatalmas méreteknek, a limuzin kevesebb mint hat másodperc alatt gyorsul százas tempóra, becsült végsebessége 260 km/óra. Lesz kompresszoros kivitel is 560 lóerővel és 690 Nm-es nyomatékkal, erről a kivitelről többet egyelőre nem tudni.


Igazi luxusmodellről van szó, a beltér kellemes hangulatát faborítások és bőrkárpitozás garantálja. Nem hiányzik a kellemes háttérvilágítás sem, az extralistán még kávégép is szerepel. Testreszabható a középkonzol, érintőképernyőből akár három is lehet a kabinban nagyteljesítményű audiórendszerrel együtt.
Júniusban kezdődik az autó gyártása a Kuala Lumpur-i üzemben, teljes egészében kézzel készül, elkészítése hatezer munkaórát vesz igénybe. Év végén kezdődnek a kiszállítások, egyelőre ismeretlen áron.

2010-03-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite