2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
NagyvilágReuters: rábólintanak kedden Magyarország büntetésére

Reuters: rábólintanak kedden Magyarország büntetésére


Az uniós pénzügyminiszterek keddi ülésükön várhatóan megszavazzák a Magyarországnak járó kohéziós alap 2013. január 1-jén életbe lépő kötelezettségvállalásának átmeneti felfüggesztését - értesült a Reuters hírügynökség uniós forrásokból.

Európai Bizottság

Az Európai Unió pénzügyminiszterei arra készülnek, hogy átmenetileg befagyasztják a Magyarországnak járó, kohéziós alapból származó forrásokra vonatkozó kötelezettségvállalásokat 2013 január elsejétől, miután nem tudta kordában tartani a költségvetés hiányát - idézte a Reuters hírügynökséget a portfolio.hu. A hírügynökség beszámolója emlékeztet arra, hogy az Európai Unió történetében első alkalommal helyezik kilátásba a szankciót.

A pénzügyminiszterek nagy többsége arra készül, hogy megszavazza az Európai Bizottság korábbi ajánlását a források felfüggesztéséről - közölte négy uniós diplomata. Konszenzus van ebben a kérdésben - tette hozzá egyikük.

A hírügynökség emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök technikai ügynek tekinti a kohéziós források átmeneti befagyasztásának kérdését és többször is magabiztosan nyilatkozott afelől, hogy Magyarország végül egy forintot sem veszít el jövőre.

Az üzenet világos Magyarország számára, és a többi uniós tagállam számára is: teljesíteni kell a költségvetési hiányra vonatkozó vállalásokat annak érdekében, hogy visszatérjen a piacok bizalma - fejtette ki egy másik, neve elhallgatását kérő uniós diplomata, aki azt is hozzátette, hogy az EU szinte mind a 27 tagállama azon a véleményen van, hogy befagyasszák a Magyarországnak szánt forrásokat.

 

Forrás: portfolio.hu/HÍR PORT24

 

2012-03-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite