2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonRezsicsökkentés - Fidesz: a kormány ne engedjen a brüsszeli nyomásnak!

Rezsicsökkentés - Fidesz: a kormány ne engedjen a brüsszeli nyomásnak!


A rezsicsökkentés megvédéséről szóló, a parlamentnek hétfőn benyújtott politikainyilatkozat-tervezet egyik fő üzenete, hogy a magyar Országgyűlés visszautasítja az Európai Unió nyomásgyakorlását - közölte a Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.

Hoppál Péter


Hoppál Péter azt mondta - utalva arra, hogy a rezsicsökkentéssel kapcsolatban az Európai Bizottság több kérdésre is választ vár a magyar kormánytól -, hogy az elmúlt hetek eseményei miatt kellett a Ház elé terjeszteni a nyilatkozatot. Brüsszel ugyanis "egy esetleges rezsieljárás kezdeményezését helyezte kilátásba", megüzente, hogy "nincs ínyére" a rezsicsökkentés politikája - fogalmazott a szóvivő.


Szavai szerint nagy a valószínűsége, hogy a magyarországi baloldal szereplői "a rezsieljáráshoz is két kézzel fognak asszisztálni".
Ezért a magyar Országgyűlésben is meg kell védeni a rezsicsökkentést egy politikai nyilatkozattal - mondta Hoppál Péter, aki azzal folytatta, hogy a dokumentum azt az üzenetet közvetíti Brüsszelbe: a parlament a leghatározottabban visszautasítja az unió nyomásgyakorlását, amely a Fidesz szerint "a profitjukat féltő közműszolgáltatók érdekében tett lépésként" értelmezhető.


Emellett a Ház elé terjesztett kormánypárti javaslat azt is üzeni, hogy az Országgyűlés elvárja az EU-tól: tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását - a közszolgáltatások árának hatósági megállapítása ugyanis nem ütközik a közösségi jogba -, és felszólítja a kormányt, ne engedjen "a brüsszeli bürokrácia nyomásának" - közölte a Fidesz szóvivője.


Hozzátette, hogy a közműszámlákon a novembertől hatályos újabb rezsicsökkentéssel megspórolt összeget is fel kell majd tüntetni.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite