2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonRezsicsökkentés - Fidesz: a mohó multik oldalán áll a baloldal

Rezsicsökkentés - Fidesz: a mohó multik oldalán áll a baloldal


A Fidesz szerint a baloldal továbbra is a "mohó multik" oldalán áll és a kormány rezsicsökkentésével szemben a lakosság terheinek növelését tervezik.

Zsigó Róbert


Erről Zsigó Róbert, a kormánypárt szóvivője beszélt hétfőn, a Parlament épületében újságíróknak Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivőjének szombati közleményére reagálva. Szerinte a rezsicsökkentés alkotmányos védelmének létjogosultságát az is bizonyítja, hogy azt a Gyurcsány Ferenc vezette párt politikusa "alávaló cselekedetnek" minősítette, amely ellen a legkeményebb módon fel kívánnak lépni.


A kormánypárti szóvivő kiemelte, a "bukott baloldalon" semmi nem változott és azért gondolják úgy, hogy útjukban van a rezsicsökkentés, mert a programjukban a rezsiköltségek emelése szerepel. "Ugyanazok vannak együtt, akik tizenötször emelték a rezsiárakat, háromszorosára emelték a gáz árát, kétszeresére a villanyáram árát és ezzel elérték, hogy a magyar családoknak a legmagasabb rezsiárat kelljen fizetniük Európában" - fejtette ki.


Zsigó Róbert szólt arról is, hogy a kormány ezzel szemben azt szeretné elérni, hogy a tavaly decemberinél 20 százalékkal alacsonyabb legyen a rezsi. A kabinet emellett dolgozik a tűzifa- és a szénfűtés olcsóbbá tételén, valamint az erre vonatkozó szociális program kiterjesztésén - fűzte hozzá a szóvivő, aki emlékeztetett arra is, hogy készülő nonprofit közműszolgáltatókról szóló törvény is a rezsicsökkentést szolgálja majd.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite