2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
ItthonRiasztás: erős szél, villámlás, jég és fagy is lehet

Riasztás: erős szél, villámlás, jég és fagy is lehet


Citromsárga riasztás van érvényben a Dunántúl nyugati felén. Ma a délelőtti óráktól az esti órákig a Dunántúl nyugati felén az északi szelet kísérő legerősebb széllökések 60-75 km/h között várhatóak - közölte a met.hu.

viharketto


Jég és hódara is lehet
Elsősorban a Duna-Tisza közén intenzív záporok is kialakulhatnak, amelyhez kisméretű jég (jég- vagy hódara) és néhol villámtevékenység és szélerősödés (50-65 km/h) kapcsolódhat.


Talajmenti fagy várható
Ma késő estétől a hétfő reggeli órákig a Tiszántúl kivételével nagyobb területen várható talajmenti fagy kialakulása az országban (a legalacsonyabb értékek nyugaton a legvalószínűbbek). A Tiszántúlon csak kis területen (nagyobb valószínűséggel Tiszántúl nyugati részén) valószínű rövidebb ideig talajmenti fagy előfordulása.


Hétfőn maximum 16 fok lehet
Hétfőn nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, de a Dunától keletre még több órára kisüt a nap. Nyugaton délután helyenként eső is előfordulhat. Az északnyugati, északi szél vasárnap megerősödik, de fokozatosan csökken a szél sebessége. Hétfőn a nyugatira forduló szelet kísérik élénk széllökések.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1, +4 fok között alakul, keleten előfordulhat ennél pár fokkal melegebb, a szélvédett helyeken hidegebb is. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 11, 16 fok között, északnyugaton 11 fok alatt valószínű.


Távolabbi kilátások keddtől péntekig:
Kedden és szerdán sok lesz a felhő, főként a nyugati és keleti megyékben várható kisebb eső, zápor. Csütörtökön és pénteken már száraz, napos időre van kilátás csapadék nélkül. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területén nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak elején általában 5, 14, majd végén 0, 9 fok között alakul, a szélvédett helyeken fagy várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet az időszak elején 16, 22, végén 10, 15 fok között valószínű.


Orvosmeteorológiai jelentés:

Ma hideg-, holnap melegfronti hatás miatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, gyakoriak lehetnek a reumatikus panaszok, nőhet a reakcióidő.

 

Forrás: met.hu/HÍR PORT24

 

2011-10-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite