2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeRiasztás adtak ki Nógrád megyére ónos eső miatt

Több járásra másodfokú riasztást adtak ki ónos eső miatt


Bács-Kiskun és Csongrád megye több járására már narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adtak ki, mivel ott a következő órákban tartós ónos esőre kell készülni.

onosszitalas

Emellett az ország nagy részén elsőfokú riasztás van érvényben az ónos eső, illetve hófúvás miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat éjfélig szóló, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint többórás ónos esőre kell készülni Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében, ezért ott másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna és Pest megyében, valamint a fővárosban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ónos eső miatt.

Emellett Bács-Kiskun, Csongrád, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére a viharos szél miatt is a kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Tolna megyében a hófúvás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Mint írták: a délutáni órákig a keleti országrész kivételével elszórtan lehet számítani időszakosan gyenge ónos esőre vagy fagyott esőre. Jelentősebb mennyiségű nem valószínű, de átmenetileg intenzívebb csapadék előfordulhat. Várhatóan a délutáni, kora esti óráktól délnyugat, dél felől előbb a Dunántúl nyugati felén, majd később a Dunántúlon másutt is kiterjedt tartós ónos eső, fagyott eső várható.

A Dunántúl nyugati, délnyugati felén szombat délutántól körülbelül vasárnap reggelig jelentős mennyiségű ónos eső hullhat, amely jegesedést okozhat - hangsúlyozták.

A dunántúli csapadék a késő esi óráktól a Duna-Tisza-közére is átterjedhet, de ott kisebb mennyiség várható. Az ónos eső, fagyott eső mellett kisebb területen eső, főként az északabbi tájakon havazás is előfordulhat.

A Dél-Alföldön és a Dunántúli-középhegység térségében a szél helyenként az óránkénti 60-65 kilométeres erősséget is elérheti. A Dél-Dunántúl keleti részén és a Dél-Alföldön, különösen Bács-Kiskun megye déli felén az erős délkeleti szél hófúvást eredményezhet.


Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

 

2014-02-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite