2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
NagyvilágRMDSZ: Kövér elronthatja mindazt, amit a románok és a magyarok felépítettek

RMDSZ: Kövér elronthatja mindazt, amit a románok és a magyarok felépítettek


Kövér Lászlónak, a magyar Országgyűlés elnökének a romániai választási kampányba való "beavatkozása" elronthatja mindazt, amit románok és magyarok közösen felépítettek az elmúlt huszonkét évben - jelentette ki Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke.

kover_laszlo001

Kövér László


A politikust a Mediafax hírügynökség kedden idézte. Az RMDSZ elnöke úgy vélte, hogy Kövér látogatása következtében feszültségek keletkezhetnek a román-magyar kapcsolatokban, amit az RMDSZ nem akar. Kelemen kifejezte meggyőződését, miszerint a romániai magyarok elég érettek ahhoz, hogy magyarországi "segédlet" nélkül is tudják, kikre kell szavazni a helyhatósági választásokon.


Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke kedden a romániai választási kampányba való "brutális beavatkozásnak" nevezte Kövér László látogatását, ami Borbély szerint "nehéz" helyzetbe hozza Magyarországot, hiszen annak ellenére, hogy Kövér László magánszemélyként jön, ő mégis csak az Országgyűlés elnöke. Az RMDSZ politikusa szerint Orbán Viktor is "kényes" helyzetbe került, hiszen a magyar kormány álláspontja az, hogy Budapest nem avatkozik bele a romániai választási kampányba.

ezo_banner

HIRDETÉS


Borbély szerint a Románia és Magyarország közötti intézményes kapcsolatok jók, és ezen a téren gyökeres változás nem fog bekövetkezni a házelnök látogatása miatt sem. Kövér László Erdélyben részt vesz a Magyar Polgári Párt (MPP) választási kampányában. Hétfőn a bukaresti szenátus elnöke, Vasile Blaga és a képviselőházi elnöke, Roberta Anastase nyílt levélben arra kérte magyar házelnököt: halassza el tervezett romániai utazását az önkormányzati választások utáni időszakra. Kövér László még ugyanaznap közölte, hogy kitart romániai látogatása mellett.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-06-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite