2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonRobbanásveszélyes szélsőjobb agresszió van Magyarországon

"Robbanásveszélyes szélsőjobb agresszió van Magyarországon"


Antiszemitizmus Magyarországon - Mit lehet tenni? címmel tartottak pódiumbeszélgetést a magyarországi politikai helyzetről vasárnap a berlini Schaubühne színházban.

Gárdisták


Paul Lendvai magyar származású osztrák újságíró hangsúlyozta: Magyarországon "nincs politikai antiszemitizmus", ugyanakkor a Jobbik előretörésével olyan hangulat alakult ki, amelyben egyre inkább elfogadottá válik "az antiszemitizmus nyelve". Heller Ágnes filozófus kiemelte: Magyarországon több európai országgal ellentétben kizárólag jobboldali antiszemitizmusról lehet beszélni. Közölte: a Fidesz ugyan nem folytat nyíltan antiszemita politikát, de versenyben áll a szélsőjobbal, ezért átvesz tőle retorikai elemeket, amelyek között vannak olyanok, amelyekből "antiszemita következtetéseket lehet levonni."


Ivan Nagel magyar származású német színházi szakember azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon jelenleg az antiszemitizmusnál sokkal veszélyesebb a romák és a melegek elleni gyűlölet. Hozzátette: az országban "robbanásveszélyes szélsőjobb agresszió" jelent meg, amely szembefordul mindennel, ami idegennek minősül.


A beszélgetés idővel elkanyarodott az eredeti témától, a szó a magyarországi politikai helyzetre terelődött. Schiff András zongoraművész hangsúlyozta, hogy a változásokhoz nem elég néhány értelmiségi, az utca támogatása is kell, az utóbbi időben pedig éppen ez utóbbinak látszanak a jelei "élénk ellenzéki mozgalmak" formájában. A közönség soraiban felmerült, hogy gyűjtést kellene indítani a magyarországi változások előmozdításának támogatására, a rendezvényen kialakult közmegegyezés szerint az anyagi támogatás címzettje a Klubrádió lesz.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite