2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedRobbanhat a benzin ára - Újabb áremelést jósolnak

Robbanhat a benzin ára - Újabb áremelést jósolnak


BenzinRobbanhat a benzin ára jövő hét szerdán - írja honlapján a portfolio.hu. A gazdasági lap szerint hiába erősödik a forint árfolyama, az autósoknak fel kell készülniük arra, hogy az következő héten ismét emelkednek majd az üzemanyagárak.


Az olajár ugyanis valóságos száguldásba kezdett az utóbbi napokban, melynek hatására a benzin és gázolaj dollárban mért jegyzésárai is újabb magasságok felé vették az irányt.


A szaúdi olajminiszter szombaton azt mondta: az olajpiaci kereslet-kínálati egyensúly sértetlen, és országának további többlet kapacitások állnak rendelkezésére az esetleges kitermelés kiesések fedezésére. Úgy tűnik, ez a piaci szereplőket egyáltalán nem nyugtatja, hiszen a Brent a héten tovább száguldott elérve péntekre a 127 dolláros lokális csúcsot. Ennek megfelelően a múlt heti átlagos értékéhez képest az utóbbi napokban 3,7%-kal emelkedett dollárban mérve a benzin átlagára, a gázolajé pedig 3,6%-kal került feljebb.


A forint árfolyama eközben viszont tovább erősödött a dollárral szemben. A hazai fizetőeszköz erősödése mindenesetre csak arra elég, hogy tompítsa a jelentős olajár emelkedés negatív hatásait, hiszen a benzin forintban mért átlagára a héten még így is 1,8%-kal, a gázolajé pedig 1,7%-kal emelkedett. Így a portfolio.hu szerint jövő héten szerdán akár újabb történelmi csúcsot érhet el a benzin ára.

 

Forrás: Portfolio.hu/HÍR PORT24

2011-04-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite