2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonRogán: az újabb rezsicsökkentéssel először a gáz lehet olcsóbb

Rogán: az újabb rezsicsökkentéssel először a gáz lehet olcsóbb


A harmadik rezsicsökkentéssel elsőként, még a tavasszal a gáz ára csökkenhet, a villamos energia és a távhő pedig valószínűleg később, de még idén, két eltérő időpontban lesz olcsóbb - közölte Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a kormánypártok évadnyitó frakcióülése előtt, pénteken Balatonszárszón.

roganantalsajto


A politikus jelezte, hogy az általa vezetett előkészítő munkacsoport több verziót is készített, így az újabb rezsicsökkentés részleteiről, mértékéről, ütemezéséről a kihelyezett frakcióülésen hoznak döntést, majd azt törvényjavaslatként az Országgyűlés elé terjesztik.


Rogán Antal azt mondta, a konkrét számokról először a Fidesz és a KDNP politikusait tájékoztatja a délután három órakor kezdődő tanácskozáson, amelyen részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke is. A frakcióülést a kormánypárti választókerületi elnökök délelőtt és kora délután zajló találkozója előzi meg, ahol a választási kampányról tárgyalnak. Hozzátette, a sajtót legkésőbb szombat délelőtt tájékoztatják az újabb rezsicsökkentésről.


A frakcióvezető közölte: a fő téma, a gáz, az áram és a távhő árának idei csökkentése mellett áttekintik a februári parlamenti ülésszak kérdéseit, amelyekről várják a kormány ismertetőjét is. Kérdésre megjegyezte, hogy a frakcióülésen szóba kerülhet a paksi atomerőmű bővítéséről szóló orosz-magyar megállapodás is.


Arra a felvetésre, hogy a gázár csökkentéséhez számíthat-e Magyarország gázármérséklésre Oroszországtól, Rogán Antal azt válaszolta: a gáz árával kapcsolatos tárgyalásokat az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. folytatja majd le. "Mi legfeljebb azt tudjuk megbecsülni, hogy a gáz beszerzési ára hogyan fog változni 2014-ben" - mondta, hozzáfűzve, hogy a világpiacon a gázárak tendenciózus csökkenése figyelhető meg.


A frakcióvezetőtől azt is megkérdezték, mikorra várható a Fidesz-KDNP országos választási listája. A politikus azt válaszolta, hogy azt a törvényi határidő (március 4.) lejárta előtt néhány nappal adják majd le.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-01-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite