2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonRogán: a "Gyurcsány-Bajnai-szövetség" komoly veszély a családokra

Rogán: a "Gyurcsány-Bajnai-szövetség" komoly veszély a családokra


A Fidesz frakcióvezetője szerint a "Gyurcsány-Bajnai-szövetség" visszatérése komoly veszélyt jelent a családokra nézve a bankadó- és minimálbér-csökkentés terve miatt.

Rogán Antal001

Rogán Antal keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, október 23-án visszatért a "Gyurcsány-Bajnai-szövetség", amelyet az emberek 2010-ben leszavaztak.

Újjáalakult a két volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon szövetsége, "rögtön bejelentkeztek a 2010 előtti politikai élet ismert szereplői" is - köztük Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnök -, és "nyilvánvaló, hogy ha megjelenik ebben a szövetségben az MSZP, akkor ismét láthatjuk Szekeres Imrét, Kiss Pétert, Baja Ferencet, Veres Jánost, és még sorolhatnám" - fogalmazott a frakcióvezető, aki szerint most azok akarnak visszatérni a hatalomba, akik egyszer már csődbe vitték az országot.

Mint mondta, ha kormányzati szerephez jutna a "Gyurcsány-Bajnai-szövetség", a bankok pénzt kapnának, a legalacsonyabb keresetűek bérét pedig csökkentenék, a minimálbér a jelenlegi 93 ezer helyett 66 ezer forint lenne.

"Milyen baloldali program az, amelyben a bankok több pénzt kapnak, a legkevesebbet kereső emberek pedig kevesebb bért?" - tette fel a kérdést a kormánypárti politikus.

Ezzel szemben a Fidesz szerint a helyes út a legalacsonyabb keresetűek foglalkoztatási költségeinek csökkentése, az utánuk fizetett társadalombiztosítási hozzájárulások mértékének mérséklése - közölte Rogán Antal, hozzátéve, hogy éppen ezért hirdette meg a jelenlegi kabinet 2013-ra a munkahelyvédelmi akciótervet.

Elfogadhatatlan a 2002-2010 közötti kormányzati alternatíva visszatérése - zárta szavait a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-10-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite