2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonRogán: akkor is ragaszkodunk a munkahelyvédelmi akciótervhez, ha változtatni kell a forrásán

Rogán: akkor is ragaszkodunk a munkahelyvédelmi akciótervhez, ha változtatni kell a forrásán


A Fidesz képviselőcsoportja ragaszkodik a munkahelyvédelmi akcióterv végrehajtásához még akkor is, ha esetleg változtatni kell a program forrásán - közölte Rogán Antal, a párt parlamenti frakcióvezetője szerdán az InfoRádió Aréna című műsorában, amelyben arról is beszélt, hogy Magyarországnak van mozgástere a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatandó tárgyalásokon.

Rogán Antal

A munkahelyvédelmi akciótervről szólva közölte: a kormánypárti képviselőcsoport egyértelművé tette, hogy a program maradéktalan megvalósítását várja a kormánytól. Akkor is, ha a most tervezett finanszírozási elemeket esetleg ki kell cserélni - mondta a frakcióvezető, utalva arra, hogy a nemzetgazdasági miniszter szerint valószínűleg nem lehet kiterjeszteni a Magyar Nemzeti Bankra (MNB) a pénzügyi tranzakciós illetéket. Matolcsy György azt is hangsúlyozta azonban hétfőn, a parlament foglalkoztatási bizottságában, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv ezen bevételi "lába" - attól függetlenül, hogy a teljes pénzügyi rendszer vagy csak 70-80 százaléka fizeti a tranzakciós illetéket - stabil.

Rogán Antal ugyanakkor jelezte, a jegybankra kivetett adót továbbra is olyan elképzelésnek tartja, amelyen "érdemes gondolkodni", bár lehet, hogy csökkenteni kell a mértékét vagy szűkíteni a körét.

A munkahelyvédelmi terv részleteiben várható esetleges változásokat firtató felvetésre elmondta, megfogalmazódtak "finomítási" javaslatok a frakcióban például a kisadózókkal kapcsolatban, akiknek 2013-tól minden adót és járulékot kiváltana egy havi 50 ezer forintos kisadó. Esetükben az az indítvány merült fel - folytatta a politikus -, hogy korlátozott mértékben lehetőségük legyen valamilyen költségelszámolásra.

Arra a kérdésre, hogy mekkora a kormány mozgástere az IMF/EU-tárgyalásokon, a Fidesz frakcióvezetője azt válaszolta: Magyarországnak azért van mozgástere, mert nem hitelre, hanem hitelkeretre van szüksége.

"Abszolút reális esélyét látom annak, hogy a megállapodás megköthető" - jelentette ki Rogán Antal, hangsúlyozva: ha mindkét fél azt tartja szem előtt, hogy Magyarország államadóssága csökken, a költségvetési hiány pedig karbantartható, és "a választható eszközök számát szélesen értelmezi a valutaalap is és mi is", akkor viszonylag gyorsan megköthető a megegyezés.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-09-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite