2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
ItthonRogán: nem szabad hinni a szocialistáknak, amikor kormányon voltak, 15-ször megemelték a rezsi

Rogán: nem szabad hinni a szocialistáknak, amikor kormányon voltak, 15-ször megemelték a rezsiárakat


A Fidesz frakcióban vita van arról, hogy kétharmados, azaz minősített többséget igénylő legyen-e a közműszolgáltatások nonprofittá alakításáról szóló törvény, mert sokan mondják azt, hogy nem szabad hinni a szocialistáknak, hiszen amikor kormányon voltak, 15-ször megemelték a rezsiárakat, és ha lehetőséghez jutnának megint ezt tennék - mondta Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője pénteken az MTI-nek.

Rogán Antal


Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban beszélt a közműszolgáltatások nonprofittá szervezéséről szóló javaslatról, amellyel kapcsolatban azt mondta: szerinte nem egészséges, ha árszabályozási kérdéseket kétharmados törvény szabályoz, de a Fidesz-frakció tagjai nem bíznak a szocialistákban, hiszen egyszer már privatizálták az energiaszolgáltatókat, utána engedték, hogy az árak az egekbe szökjenek, majd sorozatosan árat emeltek. Ezért alakult ki az a reflex a képviselőcsoportban, hogy a szocialistákkal szemben kétharmados törvénnyel lehet megvédeni az embereket - mondta.


Rogán Antal az MTI-nek megerősítette, valóban zajlik egy ilyen vita a Fidesz-frakcióban, mert a képviselőcsoport tagjai közül sokan mondják azt, hogy nem szabad hinni a szocialistáknak, hiszen amikor kormányon voltak, nem rezsit csökkentettek, hanem éppen ellenkezőleg, 15-ször megemelték a rezsiárakat. Szavai szerint ebből az következik, hogy ha lehetőséghez jutnának, megint ezt tennék.


Ezért vannak, akik azt mondják a Fidesz-frakcióban - többi közt a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport is -, hogy a nonprofit szolgáltatásokról szóló törvényt kell kétharmadossá tenni, ezzel bebiztosítva, hogy kizárólag profitérdekekből többé ne tudjanak árat emelni a szolgáltatók - mondta a frakcióvezető.


Hozzátette, a kérdés még nyitott a képviselőcsoportban, de legkésőbb októberben meg kell vitatni, hiszen az újbóli rezsicsökkentés végrehajtása után be akarják nyújtani a parlamentnek a nonprofit szolgáltatásokról szóló, várhatóan kormányzati előterjesztést, amelyet akár még az év vége előtt elfogadhat az Országgyűlés.


Rogán Antal megjegyezte, ő azok véleményét osztja, akik azt mondják, nem lehet megbízni a szocialistákban, mivel mindig az ellenkezőjét csinálták annak, amit most állítanak, vagyis nem árat csökkentettek, hanem növeltek. Megismételte ugyanakkor, hogy a vitát - a kormány véleményét is figyelembe véve - frakcióülésen döntik majd el.


"Mi hajlandók vagyunk törvénybe foglalni azt, hogy nonprofitnak kell lenniük a közműszolgáltatásoknak, tehát a rezsiár nem emelkedhet, legfeljebb annyival, amennyit az infláció indokol" - összegezte szavait.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-09-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite