2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonRomagyilkosságok - rendkívüli biztonsági intézkedések mellett megkezdődött a per

Romagyilkosságok - rendkívüli biztonsági intézkedések mellett megkezdődött a per


bíróságRendkívüli biztonsági intézkedések mellett kezdődött meg a romák elleni támadások ügyében indított büntetőper a Pest Megyei Bíróságon.


Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett kezdődött meg a romák elleni támadások ügyében indított büntetőper Budapesten, a Pest Megyei Bíróságon. A hat halálos áldozatot követelő támadássorozat négy, megbilincselt vádlottját csuklyát viselő kommandósok vezették be a Thököly úti épület legnagyobb, földszinti tárgyalótermébe, amelyet zsúfolásig megtöltöttek az újságírók, a hozzátartozók és az érdeklődők, valamint a sértettek jogi képviselői.


A bíróság épületébe a már előzetesen regisztrált újságírók tűzszerészeti átvizsgálás után léphettek be. A száz férőhelyes tárgyalóterem ajtaja előtt kisebb tumultus alakult ki, ugyanis a sajtó számára biztosított 35 helyre több mint 70 újságíró jelentkezett, így volt, akinek már a hozzátartozók soraiban sem jutott hely.


Az ügyészég 12 vádpontban ismerteti az előzetes letartóztatásban lévő férfiakkal szemben felsorolt, 90 oldalon taglalt vádakat; K. Árpádot, testvérét, K. Istvánt, P. Zsoltot, valamint Cs. Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolják.


A rendőrség már kora reggel forgalomkorlátozásokat vezetett be a környéken, és a bíróság hátsó bejáratához vezető utat lezárta. Az ottani parkolót a rendőrök szintén lezárták, a bíróság épülete körül egyenruhás rendőrök állnak.


A Nemzeti Nyomozó Iroda több mint százfős külön nyomozócsoportja kilenc bűncselekmény ügyében folytatott eljárást: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, majd 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak romákra. A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy ember halt meg, míg Nagycsécsen egy testvérpár, Tatárszentgyörgyön pedig egy 27 éves férfi és ötéves kisfia vesztette életét.


A monstre büntetőperben várhatóan 165 tanút és 30 szakértőt hallgatnak meg, s az ítélkezési szünetig 34 tárgyalási napot tartanak.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

2011-03-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite