2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonRoma jogvédők a kormány fellépését várják az egyenruhás bűnözés ellen

Roma jogvédők a kormány fellépését várják az egyenruhás bűnözés ellen


Három roma jogvédő szervezet vezetője felszólítja a kormányt és a belügyi szerveket, hogy akadályozzák meg, hogy "szélsőjobboldali szervezetek és bűnözők" a magyar települések életét felborítsák, a magyar törvényekbe ütköző uszítást valósítsanak meg.

horvath_aladar1

Horváth Aladár


A Zsigó Jenő, (Roma Parlament), Horváth Aladár, (Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért) és Setét Jenő (Ide tartozunk - Roma Közösségi Hálózat) által szignált közleménnyel a Jobbik vasárnapi, kerecsendi demonstrációjára reagáltak. Az MTI-hez eljuttatott közlemény követeli, hogy szerezzenek érvényt az úgynevezett "egyenruhás bűnözést" tiltó törvénynek, és ne engedjék, hogy "betiltott szervezetek formális módosítások után a magyar állam jogrendjét fenyegetően masírozzanak".


A szöveg szerint a vasárnapi fenyegető vonulás elleni tiltakozásul a kerecsendi romák - a hozzájuk társuló, zömmel környékbeli cigánysággal és a mellettük kiálló roma vezetőkkel együtt - evangelizáció, istentisztelet keretében fohászkodtak egy békés, élhető Magyarországért.


A rendőri védelmet a megjelent roma vezetők szakszerűnek, korrektnek ítélték - írják. Hozzáteszik: ennek különös hangsúlyt ad az, hogy a demonstráció során Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője "erőszakkal próbált a roma közösségre támadni a rendfenntartók kordonán át, a felszólalók személyesen fenyegettek meg cigány vezetőket, a helyi cigányságot és az egész hazai roma népességet".


A Jobbik vasárnap tartott demonstrációt Kerecsenden, amelyen mintegy ötszázan vettek részt. A "községet ellepő bűnözési hullám miatt" tartott demonstráción felszólalt Juhász Oszkár, Gyöngyöspata polgármestere, aki külföldi őrző-védő erők bevetéséről beszélt a cigánybűnözés ellen. Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője a cigányság vezetőit hibáztatta a felzárkóztató programok kudarcáért. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője a bűnözőknek üzent: hagyjanak fel életmódjukkal. Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke zéró toleranciát sürgetett a bűnözés kérdéskörében is, és csendőrség felállítását szorgalmazta. A beszédek után a résztvevők felvonulást tartottak Kerecsenden.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-10-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite