2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonRomák lakta házra lőttek Putnokon?

Romák lakta házra lőttek Putnokon?


A támadásnak nincs sérültje. Az MTI információi szerint rendőrök keresik a lövedékeket a helyszínen. A rendőrség tanúkat hallgatott meg és szakértői vizsgálatokat végez a Borsod megyei Putnokon, ahonnan szerda este két feltételezett lövésről tettek bejelentést.

Pisztoly


Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök reggel az MTI-nek azt mondta: helyszíni szemlét tartottak, tanúkutatást, tanúmeghallgatást végeztek, illetve szakértői vizsgálatok vannak folyamatban. További információkat a szóvivő egyelőre nem közölt. Tamás Barnabás, a település polgármestere az MTI-nek azt mondta, hogy nem értesült a történtekről.


A rendőrség megerősítette az esetet


Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI kérdésére megerősítette a putnoki esetet, amelyről - mint mondta - nem sokkal fél nyolc előtt érkezett bejelentés. Közölte: a rendőrség munkatársai kimentek a helyszínre, ahol a pozdorjából lévő kapun a bejelentő két lyukat mutatott. Ez még világosban történt - tette hozzá a szóvivő.


Úgy fogalmazott, egyelőre a bejelentő sem tudta biztosan, hogy fegyvert, vagy petárdát hallott eldördülni. Az adatok szerint a két szomszédja nem hallott semmit, tőle száz méterre találtak egy másik tanút, aki észlelt valamit - részletezte a szóvivő. Kitért arra, hogy mivel korábban esett az eső, a pozdorjából készült kapu megduzzadt. A rajta lévő lyukakról így nem lehet megállapítani, hogy golyótól, vagy más egyébtől származik, és azt sem lehet tudni, hogy "frissek-e, azaz, hogy most, vagy korábban keletkeztek." Szakértő vizsgálja majd meg - hangsúlyozta Egyedné Novodonszki Éva.


Az MTI helyszínről származó információi szerint két rendőr kereste a helyszínen a lövedéket. A ház Putnok főterén található, a katolikus templom mellett, a 26-os számú főúttól 50 méterre. A templom miatt ki van világítva a környék.


"Hangos durranásra lettünk figyelmesek"


Az Index.hu cikke szerint Csizi László és öt közül négy gyereke éppen otthon volt, amikor lövést hallottak odakintről. "Hangos durranásra lettünk figyelmesek, meg hogy megmozdult a kapu. Kiszaladtunk az udvarra, pár másodperccel később jött a következő durranás, és hallottuk, ahogy a golyó elsüvít mellettünk."


Csiziék udvarán két ház áll, az egyikben ő és a felesége lakik a gyerekekkel, a másikban a húga, a férje és négy gyerek. A húgáék épp a szomszédos parkban sétáltak, ott is hallották a durranásokat, de azt hitték, hogy petárdák.


A hírportál ismerteti, hogy a golyók két lyukat ütöttek a ház pozdorjából készült kapujába, 50-70 cm-es magasságban. Csizi szerint a kiérkező putnoki rendőrjárőrrel a lyukak szálasodása alapján megállapították, hogy a lövések hátulról, a patakon túli házak irányából érkezhettek, ahonnan rálátni Csiziék udvarára.


A romák szerint a járőr helyszínelőt kért, de az ózdi kapitányságról azt válaszolták, hogy akkor mennek ki, ha megtalálták a hüvelyt, ami viszont Csizi szerint egy több száz négyzetméteres területen bárhol lehet - írja az Index.hu.

 

Forrás: MTI/Index/HÍR PORT24

 

 

2011-07-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite