2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
NagyvilágRomániában vizsgálat indult a magyarok elgázosításával fenyegetőző focista ellen

Romániában vizsgálat indult a magyarok elgázosításával fenyegetőző focista ellen


A romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács iktatta a magyarok elgázosításával fenyegetőző szatmárnémeti futballista elleni panaszt - mondta az MTI-nek csütörtökön Asztalos Csaba, a tanács elnöke.

Kolozsvár

Dan Gavrilescu, a romániai harmadosztályú bajnokságban játszó Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgója ellen Kereskényi Gábor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti képviselője tett panaszt a diszkriminációellenes tanácsnál. A képviselő azért fordult a tanácshoz, mert a focista az egyik közösségi portálon Dorel Cioca polgármester oldalán a magyarokat gyalázó kommenteket közölt. Egyebek között ezt írta: "mindannyiatokat elgázosítanálak, és lágerbe küldenélek!"

Az RMDSZ képviselője megengedhetetlennek tartotta, hogy a város által fenntartott, és a magyar adófizetők pénzén is működtetett labdarúgó klub játékosa így vélekedjen a magyarokról. Kereskényi Gábor a labdarúgó egyesületnél is kezdeményezte a játékos felelősségre vonását.

A Szatmári Friss Újság csütörtökön azt közölte, hogy pénteken ül össze a sportklub igazgató tanácsa megvitatni Gavrilescu ügyét.

Asztalos Csaba, az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnöke az MTI-nek elmondta, a testületnek három hónap áll rendelkezésre, hogy meghallgassa a feleket és döntsön az ügyben. Hozzátette, a tanácson belül előreláthatólag a szólásszabadság határairól fognak tárgyalni, arról, hogy milyen mértékben számít nyilvános térnek a közösségi oldal.

Asztalos Csaba hozzátette, a tanács több korábbi döntésében is nyilvános véleménynyilvánításnak tekintette a közösségi oldalakon közzétett bejegyzéseket. Az egyik ilyen döntését a bepanaszolt fél bíróságon támadta meg, és elveszítette a pert.


Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-04-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite