2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
NagyvilágRomán turistákat szállított a Montenegróban szakadékba zuhant busz, sok a halott

Román turistákat szállított a Montenegróban szakadékba zuhant busz, sok a halott


Egy román rendszámú autóbusz zuhant le vasárnap egy 30 méteres szakadékba Montenegróban, az áldozatok többsége román állampolgár - közölte vasárnap késő este a bukaresti külügyminisztérium.

rendorsegegy

A román hírforrások úgy tudják: legalább 15 ember életét vesztette a balesetben, és több mint harmincan súlyos sérüléseket szenvedtek.

A montenegrói rendőrség eredetileg azt közölte, hogy ukrán busz zuhant a mélybe a hegyek között átvezető hídról a montenegrói fővárostól, Podgoricától mintegy harminc kilométerre északra, Grló térségében. Rasko Konjevic montenegrói belügyminiszter később pontosította, hogy román buszról van szó.

A Digi 24 román hírtelevízió információi szerint az autóbusz valamennyi utasa román turista, akik szombat reggel indultak egyhetes vakációra Bukarestből. Az egyik megszólaltatott rokon szerint az utasok többsége 60-70 év körüli nyugdíjas volt, akik montenegrói, szerbiai és horvátországi kolostorokat akartak meglátogatni.

A Realitatea hírtelevízió úgy tudja, hogy egy tizenhatodik áldozat is van, aki nem román állampolgárságú. A mentést alpinisták és a katonaság is segítette, a helyszínre több helikopter érkezett a sebesültek kimentésére.

A román külügyminisztériumban válságstáb alakult. A montenegrói konzuli képviselet munkatársai a baleset helyszínén, Románia nagykövete pedig a sérültek egy részét ápoló podgoricai kórházban segíti bajbajutott honfitársait. A román védelmi miniszter közölte, előkészítettek egy katonai repülőgépet a sebesültek hazaszállítására.


Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-06-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite