2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeRongyégetés mérgezi Nógrádot

Rongyégetés mérgezi Nógrádot

tűzoltókEgyelőre még vizsgálják, hogy legálisan tárolták-e a lángra kapott ruhabálákat a Mátrai Erőmű használaton kívüli, egykori telephelyén Salgótarján külvárosában. A rongyok keddre virradóra gyulladtak meg, a tűzoltók 10 órán át dolgoztak az oltáson. A környékbeliek arról számoltak be, hogy az utóbbi időben többször is látták füstölni az épületegyüttes régi kéményét.


A salgótarjáni, valamint a segítségükre érkezett hatvani, gyöngyösi, ózdi és balassagyarmati tűzoltók csak tízórás munkával tudták eloltani a tüzet, ami az ezer négyzetméteres, romos raktárépületben keletkezett. Az épületben ötszáz nagyméretű rongybálát tartottak. A tűzvizsgáló szándékosságra gyanakszik, az esetet a rendőrség is vizsgálja. A felszámolásba került egykori hőerőmű területének egyelőre még nem ismert a tulajdonosa, s azt meg végképp nem tudni, hogy legálisan tárolták-e ott a bálákat. A környékbeliek elmondása szerint az utóbbi időben többször égettek környezetszennyező anyagokat az épületegyüttesben, ám a rongyégetéshez nyilvánvalóan nem lehetett engedélyük.


Szűcs Marianna, az Észak-magyarországi Regionális Környezetvédelmi Központ igazgatója elmondta: évente száz-százötven lakossági bejelentés érkezik hozzájuk rongyok, műanyagok, autógumik égetéséről Nógrád megyéből. A környezetkárosító eseteket a megfelelő hatóságokhoz, önkormányzatokhoz, illetve a Közép-Dunavölgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Igazgatósághoz továbbítják. Idén csak az endrefalvi jegyző tizenkét helyi rongyos vállalkozót szólított fel arra, hogy ne adjanak fűtőanyagként rongyot senkinek, mert azok égetésével rákkeltő anyagok kerülnek a levegőbe. A legnagyobb hazai természetvédelmi civil szervezet, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Nógrád megyei képviselője, Papp Ferenc közölte: ő is pár napja tett feljelentést mert Hugyag határában, egy elhagyott homokbányában ismeretlenek begyújtották az oda hordott rongyokat és egyéb, műanyag szemetet.


A témához kapcsolódó cikkeink:


Kigyulladt egy ruharaktár Salgótarjánban>>>

 


Nógrád24.hu

 

2011-04-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite