2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
BulvárRúzsa Magdi azt szeretné, ha a következő kormány kettős állampolgárságot adna

Rúzsa Magdi azt szeretné, ha a következő kormány kettős állampolgárságot adna


Rúzsa MagdiIdén él először szavazati jogával az énekesnő Magyarországon. Rúzsa Magdi nem tartja szerencsésnek, ha egy művész közönsége előtt politizál, azt azonban elmondta: megrökönyödött a 2006-os történésektől és szerinte minden határon túli magyar megérdemli a kettős állampolgárságot. Rúzsa Magdi tavaly kapta meg a magyar állampolgárságot és idén élhet először Magyarországon választói jogával. Az énekesnő már várja április 11-ét, hogy részt vehessen a szavazáson. Egyrészt szeretné tudni, mire költik az adóforintjait, másrészt alig várja, hogy kicsit bele is szólhasson abba, mi lesz vele - már amennyire egy aprócska szavazat beleszólásnak minősül - derül ki a Heti válasznak adott interjújából.


Leszögezte: nem vállalt fellépést március 15-én, igyekszik távol tartani magát a pártok kampányaitól. Nem tartja szerencsésnek, ha egy művész a közönsége előtt politizál. Nálunk ugyanis ha valaki egy párt mellé áll, biztosan lesznek, akik attól fogva csak azért nem hallgatják meg a zenéjét, mert nem rokonszenves nekik az adott párt - mondta Magdi.


Úgy vélte: minden határon túli magyar ember megérdemli az állampolgárságot, hiszen megtartotta a magyarságát, nem olvadt bele a többségi nemzetbe. Ezek az emberek nem azért vágynak az állampolgárságra, hogy jogokat szerezzenek Magyarországon. Érzelmileg fontos ez a kérdés, ugyanazért, amiért örülnek is a magyar igazolványnak. Jóleső hátba veregetésként élnék meg, ha megkapnák. Magyarország annyit mondana vele: köszönjük szépen, hogy ott is őrzitek a nyelvet, a kultúrát, ti is a történelmünk részei vagytok. A politikába persze mindenki ott szóljon bele, ahol él, ahol adózik, a kettős állampolgárság sem járna automatikusan szavazati joggal - érvelt az énekesnő.


A 2006-os történésekről úgy vélekedett: ahogy mindenki, úgy ő is érzékelte a megrökönyödést, számára egyértelmű volt, hogy azok a napok megrendítették az országot.
Arra a kérdésre, van-e a kocsiján Jobbik-matrica és szaladgál-e otthon árpádsávos zászlóval, Rúzsa Magdi azt mondta: nem, bár tisztában van azzal, hogy amelyik nép nem tiszteli a múltját, annak nincs jövője. Viszont aki mindig hátrafelé néz, az nem halad előre. Van otthon zászlója: piros-fehér-zöld - szögezte le Magdi.

2010-03-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite