2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
ItthonSaját költségen lebontanák a városligeti emlékművet az 56-os szervezetek

Saját költségen lebontanák a városligeti emlékművet az 56-os szervezetek


A jelenlegi emlékmű csúf arculcsapása a forradalomnak és mártírjainak. Sokkal inkább emlékeztet a november 4. utáni lerohanásra és a véres megtorlásra - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Wittner Mária. A napilap ugyanis arról számol be, hogy 56-os szervezetek a vaskefének csúfolt emlékművet saját költségükön lebontatnák és helyébe új, méltó mementót emelnének.

otvenhatosemlekmu


Saját költségükön vállalnák az 1956 szellemiségét ápoló szervezetek a forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulójára 2006-ban állított városligeti emlékmű lebontását - olvasható a Magyar Hírlapban.
A napilap cikke felidézi, hogy a vaskefének csúfolt emlékmű lebontását és helyébe új, méltó mementó emelését a Corvin-közi Bajtársi Közösség, a Pesti Srác Alapítvány, az 56-os Magyarok Világszövetsége és az 56-os Alapítvány kezdeményezte. Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő, a Corvin-közi Bajtársi Közösség kuratóriumi elnöke a közösség tavaly októberi kitüntetésátadó ünnepségén jelentette be a célkitűzést.


"A jelenlegi emlékmű csúf arculcsapása a forradalomnak és mártírjainak. Sokkal inkább emlékeztet a november 4. utáni lerohanásra és a véres megtorlásra" - mondta a Magyar Hírlapnak Wittner Mária.
Az idei, ötvenötödik évfordulóra az emlékmű lebontása lenne a szervezetek számára a legnagyobb ajándék - közölte Trencsényi László, a Pesti Srác Alapítvány kuratóriumi elnöke, s hozzátette: "tudjuk, hogy a kormány és a főváros is nehéz anyagi helyzetben van, ezért minden segítségünket felajánljuk. Viselnénk a lebontás költségeit is, ehhez kérjük a városvezetés engedélyét."
Wittner Mária szerint a rövid idő miatt az a reális cél, hogy ebben az évben a régi emlékművet lebontanák, s jövőre, 1956 ötvenhatodik évfordulójára állítanák fel az újat.


Csomós Miklós, Budapest oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettese a napilap megkeresésére elmondta: az Í56-os emlékművel és annak lebontásával kapcsolatos kérdések jelenleg nincsenek napirenden.

 

Forrás: Magyar Hírlap/HÍR PORT24

2011-02-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite