2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján: Bajnaiék örökségével kell küzdeniük

Salgótarján: Bajnaiék örökségével kell küzdeniük


Salgótarján1A Bajnai-kormány örökségével küzd a salgótarjáni tűzoltóság. Az előző kabinet ugyanis 20 millió forintot vont el a nógrádi megyeszékhely tűzoltóságától. Az intézmény költségvetési támogatása 14 éve nem változott, az elvonás miatt így csak a kötelező feladatokra futotta. Idén nem jut pénz a különlegesen kiképzett vízimentő alosztály működtetésére sem.


Mentőbúvár-felszerelést a salgótarjáni tűzoltóság idén még nem használt, a vízi mentésnél bevetett különlegesen kiképzett búváregységét pénzhiány miatt ugyanis ideiglenesen megszüntette a parancsnok. Mivel a négyfős egységből ketten más feladatot kaptak, helyüket másoknak kellene elfoglalni. Csakhogy erre nincs anyagi keret. Garami István salgótarjáni tűzoltóparancsnok elmondta: a 2010-ben bekövetkezett anyagi elvonások miatt a költségeket már nem tudják állni.

Az anyagi források hiánya még az előző kormány hagyatéka. A Bajnai-kabinet elvonásaiból ugyanis 20 millió forint jutott a salgótarjáni tűzoltóságra. Ezt az összeget az önkormányzat nem tudta kipótolni.

Fenyvesi Gábor Salgótarján alpolgármestere azt mondta, idén az önkormányzatoknak - a többségében Fidesz vezette önkormányzatoknak - abszolút nem volt mozgásterük abban, hogy a hiányzó összegeket mindenhol - az óvodáknál, az iskoláknál, a középiskoláknál, a tűzoltóságoknál - kipótolják.

A speciális hadosztályt idén egyszer kellett volna bevetni, helyettük a tűzoltók vonultak a helyszínre. Balassagyarmatnál egy fiatalember fulladt egy tóba, életét már nem tudták megmenteni.


Forrás: HírTV/HÍR PORT24

 

2010-08-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite