2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján: Vadvirágos ajándékot a Földnek

Salgótarján: Vadvirágos ajándékot a Földnek

 

A Medves Kincsei Szociális Szövetkezet Salgótarján Megyei Jogú Városi Önkormányzatának együttműködésével „Vadvirágos ajándékot a Földnek" elnevezéssel szervezett programot 2015. április 22-én, a Föld Napján a Salgótarjáni Ipari Parkkal szemközti területen.

foldnapja


A Föld Napja mozgalom mára az egyik legismertebb környezet- és természetvédelmi megmozdulás világszerte. Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? - hangzik a Föld Napja egyik jelmondata. A környezetbarát, fenntartható társadalom közös vágyának igényével Magyarország 1990-ben az elsők között csatlakozott a nemzetközi mozgalomhoz. Hazánkban évről évre egyre többen érzik úgy, hogy legalább megpróbálják - és legalább a Föld napján, április 22-én tesznek is valamit a célok megvalósulása érdekében.


A természet hatalmas, az ember parányi, ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel - vallotta Szent-Györgyi Albert. Mert valóban: csak együtt és csak mi menthetjük meg a természetet, mert a növények és állatok önmaguk megvédésére nem képesek!

foldnapja1


E nemes gondolatok szellemében szervezték meg a Föld Napja mozgalomhoz - mely hazánkban ezúttal ünnepelte 25. évfordulóját - csatlakozó rendezvényt a természet lágy ölén, Salgótarján külterületén, az ipari parknál.


Az eseményen a jelenlévők - köztük sok diák, élükön a helyi Beszterce-telepi iskola 3.b osztálya nebulóinak egy csoportjával - egy-egy vadvirág-magos földlabda szétszórásával járultak hozzá, hogy a város és környezete még zöldebb, még virágosabb legyen. A szövetkezet - a környezeti nevelés szellemében, hangsúlyozva annak fontosságát - földlabda-kereső játékkal kedveskedett a gyerekeknek, s csak természetesen - bodza- és orgonaszörppel kínálta a jelenlévőket.

 

NÓGRÁD24

 

2015-04-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite