2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján a harmadik legveszélyesebb város Magyarországon

Salgótarján a harmadik legveszélyesebb város Magyarországon


A hvg.hu összeállításában azt vizsgálta, hogy a megyeszékhelyeken a rendőrségi beszámolók alapján arányosan hol követték el a legtöbb bűncselekményt. Az adatok alapján Nógrád megye székhelye, Salgótarján a ranglista harmadik helyén áll.

Salgótarján


A legfrissebb statisztikai adatok és rendőrkapitányok beszámolói alapján a hvg.hu elkészítette a "bűnös megyeszékhelyek" rangsorát. A lap hozzáteszi, nem biztos, hogy a városi bűnügyi statisztikák külön-külön a valós helyzetet mutatják.


Azt írják, a megyei és országos adatokat átböngészve valószínűleg minden rendőri vezetőnek lenne miről beszélnie. A Legfőbb Ügyészség szeptember 17-én közzétett tájékoztatójából például az derült ki, hogy a rendszerváltás óta soha nem zártak le annyi nyomozást eredménytelenül, mint tavaly. A növekedés jelentős: míg 2011-ben 245 ezer ilyen eset volt, tavaly már 274 ezer. Abból a szempontból persze nem meglepő ez az adat, hogy az ország számos régiójában romlott a bűnügyi helyzet, különösen a vagyon elleni, illetve a garázda jellegű bűncselekmények száma ugrott meg.

lista

A hvg.hu listájából kiderült, hogy a százezer lakosra jutó bűncselekmények számát tekintve Magyarország "legbűnösebb" városa: Székesfehérvár. A fejéri megyeszékhelyet Kecskemét, majd Salgótarján követi. Budapest csak a 6. az összesített listán.

 

Forrás: hvg.hu/HÍR PORT24

2013-09-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite