2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján: Háztáji égetés szabályai

Salgótarján: Háztáji égetés szabályai


Salgótarján Megyei Jogú Város jegyzője az alábbi figyelemfelhívását teszi közzé a háztáji égetés szabályairól.

Salgótarján

Itt a tavasz, amely a legtöbb családnál egyben a nagytakarítás, azon belül pedig a kerti rendrakás időszaka is. Fontos tudni, hogy a felgyülemlett kerti hulladékot, avart kizárólag fertőzésveszély esetén és csak a megfelelő elővigyázatossággal és a szabályok betartásával szabad kertünkben elégetni.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2/2011. (I.20.) rendeletében rögzíti a környezetvédelem részleges helyi szabályait, többek között az avar és kerti hulladékok égetésére vonatkozó előírásokat is. Önkormányzati rendeletünk alapján a szabályok a következők:

1. Avar és kerti hulladék - mint bármely hulladék - nyílt téri égetése főszabály szerint tilos. Avar és kerti hulladék megsemmisítése elsősorban komposztálással, ha ez nem lehetséges elszállítással ártalmatlanítható.

2. A tilalom alól kivételt képez a fertőzésveszély esete, amikor április 1-je és április 30-a, valamint október 1-je és október 30-a között égetni csak megfelelően kialakított helyen, vagyoni és személyi biztonságot nem veszélyeztető módon felügyelet mellett, a tűzoltásra megfelelő eszközök biztosításával 8 óra és 18 óra között lehet. Az égetendő hulladék azonban nem lehet szennyezett, vegyi anyaggal kezelt, ipari eredetű hulladékot (műanyagot, gumit, vegyszert, festéket, illetve ezek maradékait) és kommunális hulladékot sem tartalmazhat.


3. Az avar és kerti hulladék égetése csak az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban foglalt rendelkezések betartásával történhet, azonban szeles időben, tűzgyújtási tilalom esetén illetve szmoghelyzet alatt mindenféle égetés tilos.

Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2015-03-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite