2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján alpolgármestere kiakadt a síszövetség kvótakiosztása miatt

Salgótarján alpolgármestere kiakadt a síszövetség kvótakiosztása miatt


A Magyar Síszövetség saját szabályzatával ellentétesnek és botrányosnak nevezte az olimpiai kvótakiosztást Salgótarján alpolgármestere. Fenyvesi Gábor (Fidesz-KDNP) szombaton rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette: ügyészséghez fordul, amennyiben a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) hétfői közgyűlésén nem biztosít helyet a Szocsiba készülő csapatban a sífutó Papp Ildikónak.

Fenyvesi GĂĄbor11

Fotó: Gyurkó Péter


Fenyvesi Gábor szerint a Magyar Síszövetség 2013. április 14-i elnökségi ülésén úgy döntött, hogy ha Szőcs Emőke biatlonban indulási jogot szerez a téli olimpiára, akkor a sífutó kvótát Simon Ágnes és Papp Ildikó közül az kapja meg, aki a döntés pillanatában jobb FIS-pontátlaggal rendelkezik. Hozzátette: január 8-án, a gyöngyösi edzőbizottsági ülésen az a megállapodás született, hogy mivel Papp Ildikónak van jobb átlaga, így vélhetően neki kell képviselni Magyarországot női sífutásban Szocsiban. A szövetség január 22-én szintén a salgótarjáni Papp Ildikót támogatta, ám január 23-án az elnöksége ezzel ellentétes döntést hozott.


Fenyvesi Gábor úgy véli, az elnökségnek erre nem volt jogosítványa, ráadásul a döntéssel azt üzenik a sportolóknak, hogy nem a befektetett munkán, hanem a lobbitevékenységen múlik teljesítményük megítélése. Az alpolgármester az MTI-nek elmondta: érdeklődésükre a MOB ismételten kinyilvánította, az az érdekük, hogy minél több magyar résztvevője legyen a téli olimpiának. A MOB 18-20 kvótára számított, jelenleg 15 kvótánál tart Magyarország. Így méltányosnak tartaná, ha mindkét sífutót, Simon Ágnes és Papp Ildikó is indulhatna az olimpián. Amennyiben a salgótarjáni versenyző nem kap támogatást, ügyészségi vizsgálatot kérnek a Magyar Síszövetség elnöksége ellen - jelentette be Fenyvesi Gábor. Papp Ildikó az MTI-nek kifejtette: méltánytalannak tartja, hogy kihagyják az olimpiai csapatból, ugyanis az elmúlt húsz versenyen, ahol vetélytársával rajthoz álltak, 18-szor ő bizonyult a jobbnak.


Papp Zoltán, Ildikó édesapja hozzátette: magyar biatlonbajnokként 30 éve ugyanígy, egy vitatható elnökségi döntéssel maradt ki a szarajevói olimpiai csapatból, utána ismét magyar bajnok lett, majd tiltakozásként lemondott a válogatottságról. Reméli, leánya nem jut ugyanerre a sorsra.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24
Fotó: Gyurkó Péter

 

2014-01-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite