2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján Arany rózsa díjat kapott a Virágos Magyarországért díjátadó gálán

Másodszor nyert Gyula a Virágos Magyarországért versenyen


Salgótarján ma Arany rózsa díjat kapott a Virágos Magyarországért díjátadó gálán, Gyulán. Itt nem pusztán a parkokat és virágosítást díjazzák, hanem azokat a fejlesztéseket is, amelyek élhetőbbé tesznek egy települést.

viragosmagyarorszag

Második alkalommal nyert Gyula a Virágos Magyarországért versenyen és így a Békés megyei fürdőváros másodszor szerzett jogosultságot arra, hogy 2014-ben részt vegyen az Európai Virágos Városok és Falvak, az Entente Florale Europe nemzetközi versenyen. A város 2008-ben ezüst érmet kapott és európai külön díjban részesült a városközpont kialakításáért.

Az elismerést Görgényi Ernő polgármester pénteken vette át Nemes Andreától, a díjat felajánló Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetőjétől a gyulai Erkel Hotelben megrendezett ünnepségen.

Gyulát és történelmi belvárosát egyedi tervezésű terek, hatalmas zöld felületek, virágos parkok díszítik. A szigeterődön belül található műemléki épületek, közöttük a Gyulai Vár, az Harruckern-Wenckheim-Almássy Kastély és a Várfürdő épületegyüttese és harmonikus környezete egyedi vonzerővel rendelkezik a régióban. Az elismerés Gyula gazdag és országos jelentőségű kulturális rendezvényeivel vívta ki magának. A nemzetközi hírű Gyulai Várszínházzal és a műemléki épületek megmentésében és felújításában végzett munkájával - mondta Görgényi Ernő polgármester az MTI-nek.

A Virágos Magyarországért szervező bizottsága Gyulát a város kategóriában találta méltónak az országos első helyre. A fürdőváros a válság idején is növelni tudta vonzerejét, a befizetett idegenforgalmi adó alapján a vendégéjszakák száma a 2010-es évhez viszonyítva 2011-ben 7,9 százalékkal nőtt, 2012-ben 28,8 százalékkal - emelte ki a polgármester.

A versenyt a falvak kategóriában Zebegény nyerte.

A versenyre több mint 300 város nevezett be és közülük több tíz külön díjat kapott. Orbán Viktor miniszterelnök különdíjban részesített két kiemelkedő eredményt elért települést, Balatonfüred városát és Komlóska községet. A díjat felesége, Lévai Anikó adta át az ünnepségen.

A mozgalom fővédnöke Kunczéné Fellegi Katalin, a szervező bizottság elnöke Prutkay János. A első virágosítás és környezetszépítés versenyt 1994-ban rendezték Magyarországon, a mozgalom 23 kiíró szervezet részvételével működik, közöttük minisztériumok is támogatják a versenyt.


Forrás: MTI/ HÍRPORT24
Fotó: Facebook

 

2013-10-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite