2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarjánban, Emődön és Kisrécsén választanak polgármestert vasárnap

Salgótarjánban, Emődön és Kisrécsén választanak polgármestert vasárnap


Három településen, Salgótarjánban, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emődön és a Zala megyei Kisrécsén tartanak vasárnap időközi polgármester-választást vasárnap; utóbbi két helyen önkormányzati képviselő-testületet is választhatnak a helyiek.

szavazas2014onkormanyzati

A nógrádi megyeszékhelyen a 2014-ben megválasztott Dóra Ottó (MSZP) novemberi halála miatt kellett időközi polgármester-választást kiírni. A választáson négy jelölt indul: Fekete Zsolt (MSZP, DK, Tarjáni Városlakó Egyesület), Hulitka István (Jobbik), Simon Tibor (Fidesz-KDNP) és Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt).

A város 31 ezer választásra jogosult lakója 40 szavazókörben adhatja le voksait.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emődön azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület tavaly novemberben feloszlatta magát. A polgármesteri posztért három független jelölt indul: Havas István, Pocsai Enikő korábbi polgármester és Fekete Tibor. A nyolc képviselő-testületi helyért huszonheten indulnak. A település választói névjegyzékében 4122-en szerepelnek.

A Zala megyei Kisrécsén ugyancsak azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület novemberben feloszlatta magát. A polgármesteri posztért újraindul az eddigi települési vezető, a független Tóth Lucia, új jelöltként pedig a Magyar Munkáspárt támogatottjaként Fehérvári Zsolt. A négy képviselői helyért hat független jelölt indul, egyikük sem volt tagja a távozó testületnek. A településen 159 választópolgár szavazhat vasárnap.

 

Forrás: MTI/NOGRAD242016-02-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite