2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarjánban folytatódik a Digitális Közösség Program

Salgótarjánban folytatódik a Digitális Közösség Program


A digitális világban való aktív részvételhez tudást, képességet és lehetőséget kínáló programot idén ősz elejével Salgótarjánra is kiterjesztik - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) keddi közleménye szerint Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár Miskolcon abból az alkalomból, hogy az elsők között sikeresen pályázóknak átadták a Digitális Közösség Programban elnyert eszközöket.

Salgótarján


Az NFM közleményében kiemeli: fontos mérföldkőhöz érkezett a Digitális Közösség Program, a programiroda feldolgozta és kiértékelte a miskolci lakhellyel rendelkezők pályázatait. Az Európai Unióban is egyedülálló projekt nyertesei e héttől kezdődően kapnak telefonos tájékoztatást az átvétel időpontjáról.


Vályi-Nagy Vilmos a közlemény szerint elmondta: a program nyertesei számára a kapott eszközök és az oktatás révén könnyebbé válhatnak a mindennapok, például elektronikusan vásárolhatnak vagy intézhetik az ügyeiket. A nehezebb körülmények között élő családok is bekapcsolódhatnak a digitális közösségbe, és így hozzáférhetnek olyan információkhoz a világhálón, amelyek segítik őket az álláskeresésben, az önképzésben, a kapcsolattartásban. A digitális írástudatlanság felszámolását támogatja a kormány szélessáv-fejlesztési programja is, amelynek köszönhetően 2018-ra mindegy magyar háztartásban hozzáférhető lesz a legalább 30 megabit/secundum sebességű hálózat.


Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere a közlemény szerint hozzátette, hogy a programnak köszönhetően a miskolciak több szempontból is hasznosíthatják a digitális világ, a digitális közösség nyújtotta lehetőségeket: a távmunka végzésén át a tanuláson keresztül a hétköznapi életük kiteljesítéséig, sőt a hálózatfejlesztés eredményeként javul a közbiztonság is.


A Digitális Közösség Program első, miskolci szakaszában több mint 10 ezer laptopot adnak át várhatóan legkésőbb június végéig, egy rövid eszközismertetővel egybekötve. A programba többek között álláskeresők, kisgyermekes anyukák, nyugdíjasok, diákok és megváltozott munkaképességűek kerültek be.


A tavaly novemberben elindított pilot projekt célja, hogy hozzájáruljon az esélyegyenlőség megteremtéséhez, az életminőség javításához, és az érintett terület felzárkóztatásával az ország versenyképességének növeléséhez. Ennek érdekében a kormány a borsodi megyeszékhelyen és a miskolci járásban összesen 17 ezer laptopot juttat el a rászorulókhoz, és térítésmentes oktatást biztosít a digitális írástudatlanok és az alacsony szintű digitális írástudással rendelkező személyek számára - áll a közleményben.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-03-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite