2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarjánban indul a szelektív hulladékgyűjtés országos kampánya

Salgótarjánban indul a szelektív hulladékgyűjtés országos kampánya


A szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére országos kampányt indít az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) - közölte az ügynökség az MTI-vel.

Salgótarján1


A közel egy hónapon át tartó Körforgó - szelektív forgatag című rendezvénysorozat első vidéki állomása Salgótarján lesz, szeptember 18-án kedden. Ezt követően az ország Dunától keletre eső felében naponta más és más megyeszékhelyen, illetve nagyvárosban népszerűsítik a szelektív hulladékgyűjtést, majd októbertől a dunántúli országrészen tartanak egész napos programokat. A rendezvénysorozat október 12-én Székesfehérváron zárul.


Az OHÜ kampánya keretében az ország összesen húsz településén az iskoláskorúaknak és a családoknak mutatják be, hogyan lehet gyorsan elsajátítatni a szelektív hulladékgyűjtés legfontosabb szempontjait. A gyerekeket egyebek között mesejáték, ugrálóvár, kuka-célbadobó játék várja. A játékok segítségével megismertetik, hogy milyen könnyű szelektíven gyűjteni a hulladékot.


A Körforgó - szelektív forgatag helyszínein az Italos Karton Egyesülés jóvoltából rendezett vándorkiállításon, interaktív módon ismerhetik meg az érdeklődők az italos kartondobozok keletkezésének és hasznosításának módját. A Hulladékból - termék című kiállítás pedig a hulladék „újjászületésének" folyamatait mutatja meg. Ennek helyi megvalósítására a kézműves foglalkozásokat tartanak.


Lesz hulladék cserebere akció is: aki hasznosítható hulladékot visz a rendezvényre, azt beválthatja ajándékra. A napot a legtöbb helyszínen az Alma zenekar koncertje zárja. A rendezvénysorozat részletes programja és a helyszínek a http://szelektivinfo.hu/korforgo/ oldalon olvashatóak.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-09-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite