2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarjánban is népszerűsítik az Új Széchenyi Tervet

Salgótarjánban is népszerűsítik az Új Széchenyi Tervet


Széchenyi IstvánOrszágjáró körúton mutatják be az Új Széchenyi Tervet, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) vezetői a vidéki iparkamarákkal, vállalkozói szervezetekkel közös rendezvényeken ismertetik a megújuló fejlesztéspolitikát - közölte az NFM.


A közlemény szerint az eseménysorozat célja, hogy a pályázati rendszer egyszerűsítéséről és a pályázati kiírásokról szóló információk minden érintetthez, és különösen a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokhoz első kézből juthassanak el.
A fórumsorozat együttműködő partnerei a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ).


A találkozókat megnyitó előadást Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkár, illetve Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke tartja.
Majd a szaktárca és az NFÜ munkatársai részletezik az egységes fejlesztéspolitika rendszerét, a támogatási és pályázati rendszer változásait, bemutatják a kitörési pontokhoz kapcsolódó pályázatokat. Az előadók ezt követően válaszolnak a résztvevők kérdéseire.


Az eseménysorozat minden megyében "házhoz viszi" az Új Széchenyi Tervet azokhoz a vállalkozásokhoz, amelyek munkahelyeket teremtve hasznosíthatják forrásait. Az elhangzó észrevételek, javaslatok beépülnek a későbbiekben várható pályázatokba. Így az Új Széchenyi Terv még inkább megfelelhet majd a lehetséges pályázók igényeinek, elvárásainak.
Az országjáró körút első állomása Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter előadása volt a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) csúcstalálkozóján 2011. január 20-án, Budapesten.
A körút Bács-Kiskun megyében folytatódott, Lajosmizsén a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara évadnyitóján Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke adott tájékoztatást.


A következő állomás január 24-én lesz Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és VOSZ rendezvényeként, illetve később ugyanezen a napon Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és VOSZ rendezvényeként.


Január 25-én Budapesten, a VOSZ elnökségi ülés keretében is lesz egy állomás, és ezen a napon Egerben is állomásoznak, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és VOSZ rendezvényeként.
A nyitóeseményt tehát napi gyakorisággal követik a további rendezvények, amelyeket az érdeklődők az Új Széchenyi Terv honlapján is folyamatosan nyomon követhetnek.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite