2019. április 24., szerda - György
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarjánban újraszámlálást és új választást követel a Fidesz-KDNP

Önkormányzat 2014 - Salgótarjánban újraszámlálást és új választást követel a Fidesz-KDNP


Salgótarjánban a szavazatok újraszámlálását és új választás kiírását kéri a helyi választási bizottságtól a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. Székyné Sztrémi Melinda az MTI-vel közölte: a választás tisztaságát befolyásoló eseményekről egyik beadványukhoz 15, másikhoz pedig 17 mellékletet csatoltak.

Székiné

A politikus ismertetése szerint a jegyzőkönyvek áttekintése után arra a következtetésre jutottak, hogy a nógrádi megyeszékhely szavazóköreibe delegáltakat nem készítették fel arra, hogy bizonyos helyzetekben döntéseket hozzanak, és figyelmetlenek is voltak.

Székyné Sztrémi Melinda közölte: voltak olyan szavazókörök, ahol pecsét nélküli szavazólapok kerültek az urnákba, illetve volt olyan szavazókör, ahol több szavazatot számláltak össze, mint ahány szavazót regisztráltak. Olyan eset is előfordult, amikor a baloldal delegáltja bement a szavazófülkébe a szavazóval.

A kifogások között szerepel, hogy állítólag több baloldali delegált tollal a kezében számlálta a szavazatokat, és volt olyan szavazókör, ahol második körben negyvennel több szavazólap volt a rendszerben, mint amennyi az első számlálásnál. Azt is kifogásolták, hogy autóbusszal vittek szavazókat a választásra.

Mindezek Székyné Sztrémi Melinda szerint felvetik a választási csalás gyanúját, összeegyeztethetetlenek a választás alapelveivel.
Elmondta azt is, hogy négy képviselőjelölt társa az 1-es, a 2-es, az 5-ös és a 6-os választókörzetből ugyancsak beadvánnyal fordult a helyi választási bizottsághoz a választási törvény különböző passzusait megsértő cselekedetekre való hivatkozásokkal. Ők ugyancsak a választási eredmény megsemmisítését kérik.

A helyi választási bizottságnak három napja van arra, hogy döntsön a beadványokról.

Az önkormányzati választás nem hivatalos eredménye szerint Salgótarjánban Dóra Ottó, az DK-Együtt-MSZP-Tarjáni Városlakó Egyesület-ST közös jelöltjeként 5376 szavazatot szerzett, ezzel a voksok 42,88 százalékát szerezte meg. A Fidesz-KDNP által jelölt Székyné Sztrémi Melinda ötvennel kevesebb, azaz 5326 szavazatot szerzett.

A vasárnapi eredmények alapján a tíz salgótarjáni választókörzetből hetet a baloldali összefogás, hármat a Fidesz-KDNP jelöltje nyert, a kompenzációs listákkal a megyei jogú város testületében kilenc képviselőt delegálhat az DK-Együtt-MSZP-Tarjáni Városlakó Egyesület-ST, ötöt a Fidesz-KDNP és egyet a Jobbik.


Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-10-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite