2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarjánban ülésezik a Jobbik és az MSZP frakciója

Salgótarjánban ülésezik a Jobbik és az MSZP frakciója


Szerdától tartják évadnyitó tanácskozásaikat az országgyűlési frakciók, amelyek vidéki városokban készülnek a hétfőn induló parlamenti ülésszakra.

salgotarjan_varoshaza


A Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja szerdától péntekig Lillafüreden tartja évadnyitó frakcióülését, amelyen helyzetértékelést tart Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke is. A háromnapos kihelyezett frakcióülés kiemelt témája a migráció, azon belül is "az emberek védelmének biztosítása" lesz a leghangsúlyosabb kérdés - közölte a Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI érdeklődésére. Ezen túlmenően biztosan napirenden lesz az Emberi Erőforrások Minisztériumának beszámolója.


A közös tanácskozás előtt a KDNP-frakció külön ülést is tart. Az MSZP szerdán és csütörtökön Salgótarjánban tartja évadnyitó frakcióülését, mert a nógrádi megyeszékhelyen a hónap végén időközi polgármester-választás lesz - közölte az ellenzéki párt szóvivője az MTI-vel.


Budai Bernadett tájékoztatása szerint a frakcióülésen megvitatják az oktatás és az egészségügy helyzetét. Emlékeztetett arra, hogy az MSZP parlamenti vitanapot kezdeményezett az oktatással kapcsolatban, és támogatta a Jobbik egészségügyi vitanapra vonatkozó kezdeményezését is. Hozzátette: szó lesz a földkérdésről is, valamint az energiaárakról, arról, hogy a világpiacon olcsó földgázt a magyaroknak drágán adják el, és a különbözetet a kormány nyeli le.


Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes korábban beszámolt arról is, a frakcióülésen szó lesz a menekülthelyzettel kapcsolatos, a párt szerint halasztást nem tűrő intézkedésekről is. A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja Salgótarjánban és Ózdon tartja kihelyezett frakcióülését szerda és péntek között. A tanácskozás kiemelt témái megegyeznek a párt nemzeti konzultációjának kérdéseivel, azaz a korrupció elleni küzdelmet, valamint az oktatás és az egészségügy problémáit vitatják meg a képviselők.


Az LMP ötfős frakciója szintén szerdától péntekig ülésezik Balatonalmádiban - közölte Gál József szóvivő az MTI-vel. A képviselőcsoport itt felkészül a soron következő parlamenti ülésszakra, de foglalkozik a párt számára kiemelten fontos témákkal is: "a földrablás elleni küzdelemmel és a dolgozói szegénység felszámolásának problémakörével", valamint aktuálpolitikai kérdésekkel is - fogalmazott a szóvivő.


Az Országgyűlés február 15-én kezdi tavaszi ülésszakát.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

2016-02-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite