2019. március 27., szerda - Emánuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján - Egyeztetés a MÁV szakértőivel

Egyeztetés a MÁV szakértőivel

A MÁV szakértői ültek tárgyalóasztalhoz Salgótarján polgármesterével, jegyzőjével és a város főépítészével szerdán délelőtt.

mavegyeztetes

A vasúttársaság és az önkormányzat képviselői áttekintették Salgótarján vasúti infrastruktúrájának jelenlegi állapotát és mindkét fél részéről több fejlesztési elképzelés is felvetődött. Az egyik legfontosabb ilyen javaslat a külső pályaudvar ("Nagyállomás") ipari célú hasznosítása volt. Itt egy 9 hektár méretű területről van szó, amely a MÁV-hoz tartozik és amely alkalmas lenne annak a kisebb ipari parknak a kialakítására, amelyenek létrehozására Orbán Viktor kormányfő korábban ígéretett tett.

Az önkormányzat felkérte a MÁV-ot, hogy ennek megvalósításáról kezdjen tárgyalást a tulajdonosi jogokat gyakorló állami szervekkel. A megbeszélésen szóba került a városban lévő aluljárók állapota. Ezek felújítását a MÁV folytatni fogja, a város képviselői pedig jelezték a vasúttársaságnak, hogy a belső pályaudvar felújítása, korszerűsítése is indokolt lenne.

A Baglyasalján élők mindennapjait megnehezíti, hogy sokuk szerint a sorompó a vonatok áthaladása előtt és után túl sokáig van lezárva. Ha a biztonsági szempontok megengedik, a helyzet javítására itt is lehet számítani. A városon kívüli vasúti közlekedéssel kapcsolatosan a fővárosba induló gyorsvonati járatok újraindításáról és a határon átmenő járatokról esett szó. Utóbbiakról előzetes egyeztetések már történtek a szlovák partnerekkel (Fülek és Losonc célállomásokat illetően), akik szintén támogatják a terveket.

Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2015-01-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite