2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján - Együttműködés a közbiztonság javításáért

Salgótarján - Együttműködés a közbiztonság javításáért

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. december 31-ig meghosszabbította a térfigyelő kamerarendszer működtetésére 2014. december 31. napjáig hatályos együttműködési megállapodást. A rendszert 2015-ben is a Salgótarjáni Rendőrkapitányság működteti - önkormányzati támogatással.

terfigyelokamera

A megállapodás célja Salgótarján közrendjének és közbiztonságának megóvása és javítása. A rendőrség a térfigyelő kamerarendszer által közvetített képek megfigyelését - az önkormányzat által biztosított pénzügyi keret, 2015-ben legfeljebb bruttó 11 millió forint terhére - szabadidős rendőri állománnyal, elsősorban a rendőr-főkapitányság személyi állományával végzi. Az önkormányzat és a rendőrség megállapodása rögzíti: a felek a hatékony működtetés megvalósítása és a további fejlesztések megalapozása érdekében negyedévente - első alkalommal 2015. március 31-ig - egyeztetést folytatnak a működtetés eredményeiről és tapasztalatairól, valamint a feladat további ellátásáról és annak pénzügyi támogatásáról.

A jelenlegi térfigyelő kamerarendszer már a Belügyminisztérium nyilvántartó rendszeréhez csatlakozik. 2014-ben a figyelésbe az önkormányzat közterület-felügyelői is besegítettek, növelve így a hatékonyságot, mivel a rendszer két részre, két kezelő-egységre oszlik, ami igényli is minimum két fő munkáját. A rendőrség 2014-re vonatkozó összegzése szerint a kamerák üzemeltetése, nagymértékben hozzájárult a város közbiztonságának javításához, a bűncselekmények felderítéséhez és az elkövetők kézre kerítéséhez. Mint ismert, a városi önkormányzat 2014. végén újabb 15 millió pályázati támogatást nyert a térfigyelő kamerarendszer bővítésére. A fejlesztéssel tovább javulhat a közbiztonság Salgótarjánban.

Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2015-01-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite