2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján – Elkapták a tolvajokat akik kirámolták a táskákat az óvodákban és iskolákban

Intézményekből loptak


Óvodákból, iskolákból lopott az a salgótarjáni férfi és nő, akiknek előzetes letartóztatását a bíróság elrendelte.

tolvajokst

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást K. Kálmán 38 éves és R. Albertné 41 éves salgótarjáni lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak 2014. július 8-án Salgótarjánban az egyik művelődési házba bementek, ahol az egyik irodába a nyitott ajtón át bejutottak. Az üres irodában az egyik alkalmazott táskájából eltulajdonították a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel és iratokkal.

A széles körű nyomozás adatai alapján a 38 éves férfi és 41 éves nő társa megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2014. október 14-ig terjedő időszakban salgótarjáni iskolákba, óvodákba, továbbá egy balassagyarmati tanintézetbe, egy bátonyterenyei társaság telephelyére és egy pásztói családi házba mentek be különféle indokkal, illetve a nyitva hagyott ajtón át. Mindenhol női táskák után kutattak, melyekből a sértettek pénztárcáját, a benne lévő készpénzzel és iratokkal együtt eltulajdonították. A gyanúsítottak az ellopott tárcákból a pénzt kivették és élelmiszerre, ruházati cikkek vásárlására költötték, míg az iratokat a tárcákkal együtt eldobták.

A salgótarjáni nyomozók K. Kálmánt és R. Albertnét 2014. október 17-én elfogták, előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A hatóság előterjesztést tett mindkét személy előzetes letartóztatására, melyet a bíróság elrendelt.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-10-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite