2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján: Épülnek az új hulladékfeldolgozó létesítmények

Salgótarján: Épülnek az új hulladékfeldolgozó létesítmények

Nagy erőkkel folynak a munkálatok a Salgótarján Térségi Hulladéklerakón, ahol a Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás uniós pályázati támogatása segítségével épülnek meg olyan létesítmények, melyek a kialakítás alatt lévő szelektív hulladékgyűjtési rendszer működtetéséhez szükségesek. A fejlesztés 51 kelet-nógrádi települést érint, ahol a projekt befejezését követően elérhetővé válik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés.

hulladeklerako

A szelektíven begyűjtött hulladékok a Salgótarján Térségi Hulladéklerakóra érkeznek majd, ahol többek között egy válogatómű létesül a papír, műanyag és fém hulladék számára. Itt mérlegelik a hulladékot, majd frakció (típus) szerint szétválasztják. A válogatás után a hasznosítható hulladékot továbbítják, a megmaradt, nem hasznosítható hulladékot pedig a hulladéklerakón helyezik el.

A projekt legnagyobb létesítménye a mechanikai-biológiai előkezelő, amelynek segítségével évi 30 ezer tonna vegyesen gyűjtött kommunális hulladék kezelésére nyílik lehetőség. Itt a fogadott hulladékot aprítják, kiveszik a mágnesezhető hulladékot, majd szemcseméret szerint szétválasztják, a biológiailag lebomló frakciókat leválasztják, a magas fűtőértékű frakciókat pedig feldolgozzák.

A Salgótarján Térségi Hulladéklerakón - szintén a projekt keretében - bővítésre kerül a meglévő szociális épület, új csurgalékvíz-tározó medence épül, illetve létesül egy újrahasználati központként is működő hulladékudvar, melyből 1-1 épül még Bátonyterenyén és Pásztó határában is, ahol szintén folynak a munkálatok.

 

Forrás: Salgotarjan.hu/NOGRAD24

 

2015-07-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite