2019. június 17., hétfő - Laura
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján: Felsőoktatási előkészületek

Salgótarján: Felsőoktatási előkészületek

Folyamatosak a szakmai egyeztetések a Salgótarjánban induló műszaki-informatikai szakképzésről és a főiskolai képzésről. A felsőoktatási munkacsoport 2015. március 4-én tartotta legutóbbi ülését.

egyetemipadsor

Mint ismert, az előzetes elképzelések szerint a főiskolai képzés újraindítása 2017 szeptemberétől várható, előtte 2016 őszétől műszaki-informatikai felsőfokú szakképzés kezdődik a volt pénzügyi főiskola épületében, melyet a városi munkacsoport, az egyetem és a szaktárca képviselői hetekkel ezelőtt felmértek. A Budapesti Gazdasági Főiskola korábbi salgótarjáni intézete 40 éves működés után szűnt meg, 2014 szeptemberétől már nem indult új évfolyam. Az előkészítés alatt álló, úgynevezett közösségi főiskolát a helyi és térségi önkormányzatok, az Óbudai Egyetem és a magyar állam működteti majd.

A felsőoktatási munkacsoport - melynek vezetője dr. Rozgonyi József - legutóbbi ülésén az idei évre vonatkozó előkészítési feladatokról tárgyalt. Ezek szerint még március hónapban sor kerül az Óbudai Egyetemmel történő konzultációra az előkészítő képzés tartalmáról és formai lebonyolításáról, áprilisig pedig elkészítik a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával kötendő együttműködési megállapodás tervezetét, különös tekintettel a duális képzésre.

Az utána következő hónapokban a középiskolák 11-12. osztályos tanulóit és a duális képzésben érintett vállalkozásokat kérdőíves megkereséssel kívánják megszólítani, majd az összegyűlt véleményeket kiértékelni. Mindez azért is lényeges eleme az előkészületeknek, mert az új főiskola a városban és a megyében működő cégek képzési igényeit is szeretné kiszolgálni.

A tervek szerint október végéig befejeződik a középiskolai tanárok felkészítése a felsőfokú oktatásra, s ugyancsak októberben elkezdődhet a felsőoktatási szintre hozó tanfolyam az Óbudai Egyetemmel együttműködésben.

Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2015-03-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite