2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján: Fiatalok fogadónapja a városhazán

Salgótarján: Fiatalok fogadónapja a városhazán


A Gyermekek Jogainak Hete programsorozat keretében 2015. november 17-én a városháza dr. Förster Kálmán termében került sor az immár hagyományos fiatalok fogadóórájára.

salgótarjáni polgármesteri hivatal

A rendezvényen Dániel Zoltán alpolgármester és Molnár Károly önkormányzati képviselő, a gazdasági bizottság elnöke köszöntötte a városi diákönkormányzat és a város középiskolai diákönkormányzatainak képviselőt és a megjelent pedagógusokat, majd válaszoltak az előzetesen benyújtott és a helyszínen feltett kérdésekre.

A középiskolai korosztály saját sorsa, a város működése, a mindennapok történései és jövőjük iránti érdeklődését jól érzékeltette az a sok-sok kérdés, ötlet és vélemény, melyre a diákok választ vártak és kaptak is vendéglátóiktól. A diákok aktivitásukkal mintegy megerősítették a városvezetés sokszor hangoztatott véleményét, miszerint Salgótarján jövője elsősorban a felnövekvő nemzedékre építve valósítható meg.

A fiatalok érdeklődése változatos témákhoz kapcsolódott: szóba került a város útjainak állapota és a tervezett útfelújítások. A tanulóifjúság jövője szempontjából oly fontos - a Salgótarjánban újrainduló - felsőoktatásról, a diákmunka helyi lehetőségeinek bővítéséről is érdeklődtek a fiatalok, de szóba kerültek iskolafelújítási és ösztöndíj-pályázatokkal kapcsolatos témák is.

Sporttal kapcsolatosan két kérdés hangzott el: a téli korcsolyázási lehetőségről és egy rekortán borítású atlétikai futópálya létrehozásának esélyéről érdeklődtek a fiatalok. Dániel Zoltán válaszában elmondta: korcsolyapálya - a tavalyihoz hasonló minőségű műanyag - újra a város lakóinak rendelkezésére áll majd. A rekortánnal kapcsolatban az alpolgármester jelezte: az elkövetkező napokban tárgyal a sportért felelős államtitkárral, akivel szeretné pontosítani azokat a fejlesztési irányokat, melyekkel Salgótarján is tervezhetne a jövőt illetően.

 

Forrás: Salgotarjan.hu/NOGRAD24

 

 

2015-11-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite