2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarjániak győztek a színházi vetélkedőn

Salgótarjániak győztek a színházi vetélkedőn


Lezárult a KÖR színházi vetélkedő; a döntőt a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium és Szakközépiskola a TRI(J)Ó elnevezésű csapata nyerte.

színház


A második helyezett a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnáziumból a MOIRÁK csapata, a harmadik helyezett pedig a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola ÉBREDÉS nevű csapata lett - közölte az Örkény Színház az MTI-vel.


A Katona József Színház, a Radnóti Miklós Színház és az Örkény István Színház közös, immár második alkalommal megszervezett vetélkedőjében 60 magyarországi és határon túli középiskola csaknem száz diákja vett részt. A csapatok a három írásbeli fordulóban a színházakkal kapcsolatos kérdésekre válaszoltak és különböző kreatív feladatokat oldottak meg.


A döntőben az írásbeli fordulókban legjobb eredményt elért hét csapat mérte össze tudását és kreativitását az Örkény Színház színpadán a közönség előtt. A csapatok munkáját ez alkalommal Máté Gábor, Valló Péter és Mácsai Pál értékelte. A döntőről készült ötvenperces összeállítás június 5-én a Duna Televízió Kultikon című műsorának különszámában látható.


A vetélkedő lebonyolításában együttműködő partnerként vett részt Erzsébetváros Önkormányzata, a Magvető Kiadó, a Corvina Könyvkiadó, az Ab Ovo Kiadó, a Szépművészeti Múzeum, a Műcsarnok, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a Honvéd Együttes, és a Néprajzi Múzeum - áll a közleményben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-05-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite