2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarjáni alpolgármester: a történelmet formáló rendszerek szisztematikusan követtek el gaztetteket

Salgótarjáni alpolgármester: a történelmet formáló rendszerek szisztematikusan követtek el gaztetteket


Az áldozatokra mindig nehéz emlékezni, pedig mi más taníthatna meg a történelmünkből, a tragédiáinkból merített tapasztalatra, az önfeláldozásra, arra, hogy a történelmet meghatározó, formáló rendszerek szisztematikusan elkövettek gaztetteket - mondta Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere csütörtökön a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartott városi megemlékezésen.

danielzoltan


A Demokratikus Koalíció politikusa úgy fogalmazott: a kommunizmus áldozataira, salgótarjáni vértanúira emlékezünk, akik között ott vannak nagyszüleink, az ő szomszédjaik, orvosaik, a diákok, a nyugdíjasok vagy a kétkezi munkások.


A történelmet nem egyik vagy másik oldal alakítja, nem lehet csupán kizárólagosságról, megbélyegzésről beszélni - hangsúlyozta az alpolgármester, aki azt a kérdést tette fel, felelőssé tehetjük-e a 9, 19, 29 éveseket, azt a generációt, amely már a rendszerváltás után született, vagy épp véleményformálója, alkotója volt a rendszerváltásnak.


Közölte: Salgótarjánban is felnőtt egy nemzedék, amely számára a szabadság olyan természetes, mint a levegővétel. "Nem kreálunk ellenségképeket, az áldozatok sírjai nem árkok, az áldozatok sírjai mára emlékhelyek, ahol emlékezni lehet és kell csendben, méltósággal; békévé oldani az emlékezést" - mondta a December 8. téren tartott, koszorúzással egybekötött megemlékezésen Dániel Zoltán.


Hozzátette, meg kell békélni a múlttal, már csak az áldozatok miatt is.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-02-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite