2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarjáni Ifjúsági Jazz Tábor

Salgótarjáni Ifjúsági Jazz Tábor

Nógrád megyében magas szinten zajló kulturális, művészeti élet van, amelyben képviseltetik magukat a fiatalabb korosztályok is. Néhány éve igényként merült fel a megyében, művészeti iskolákban tanuló, jazz zenét kedvelő növendékek részvételével egy művészeti tábort szervezése, amely szervesen kapcsolódik az évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Dixieland Fesztivál eseményeihez.

jazz

A Salgótarjáni Ifjúsági Jazz Tábort immáron negyedik alkalommal, 2018. május 1-5. között, a salgóbányai Medves Hotelban szervezi meg a Lélekpendítők Társasága és a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. A kiváló és ismert muzsikusokkal való együtt zenélés felejthetetlen élményt és tanulási lehetőséget jelent a tábor résztvevőinek.

A fiatalok egy pár napos intenzív gyakorlás-tanulás után közel egy órás koncertet adhatnak a 34. Nemzetközi Dixieland Fesztivál keretében, 2018. május 5-én délután, közvetlenül a Visegrádi Gála előtt, Salgótarján Fő terén.

A táborba azoknak a 13-25 éves fiataloknak a jelentkezését várják, akik a jazz iránt érdeklődnek, hangszeren jól játszanak vagy énekelnek és állami, illetve alapítványi művészetoktatási intézményben tanulnak/tanultak.

A tábor oktatóinak a magyar jazz zene kiválóságait, értékes szakmai tapasztalattal és tanítási gyakorlattal rendelkező tanárokat kértek fel a szervezők Gyárfás István és Winand Gábor személyében.

Első alkalommal kapcsolódik a tábor munkájába Csík Adolf művésztanár is, aki a salgótarjáni Váczi Gyula Művészeti Iskola gitár tanszékét vezeti.

 

További részletes információ:
- www.lelekpenditok.hu
- www.facebook.com/lelekpenditok
- www.stkult.infoForrás: Salgotarjan.hu


2018-04-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite