2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarjáni öblösüveggyár: a vesztes megtámadta az értékesítési eljárást

Salgótarjáni öblösüveggyár: a vesztes megtámadta az értékesítési eljárást


A vesztes Tarján Glass Kft. bíróságon emelt kifogást a salgótarjáni öblösüveggyár értékesítési eljárása miatt - erősítette meg az MTI-nek csütörtökön Balázs Miklós felszámoló.

Öblösüveggyár


A 2009 szeptemberétől felszámolás alatt álló salgótarjáni öblösüveggyárra a negyedik kiírásra ketten adtak be pályázatot. Az október 6-án megtartott versenytárgyaláson a budapesti székhelyű Geneva Invest Kft.-t hirdették ki nyertesként. A licitálásra egyébként nem is került sor, mivel a Tarján Glass képviselői nem jelentek meg. A gyár nettó 490 millió forintért került a budapesti cég tulajdonába, a gyár megmentésére salgótarjáni vállalkozókból alakult Tarján Glass Kft. ajánlata 360 millió forintról szólt.


Mint Balázs Miklós elmondta: a Tarján Glass Kft. vezetője levélben közölte, hogy mivel szerintük nem volt szabályszerű a versenytárgyalásra történt meghívás, az eljárás ellen kifogást emeltek a bíróságon. A felszámoló hozzátette: a döntés megszületett, az adásvételi szerződés előkészítése a nyertessel a pályázati kiírásnak megfelelően folyamatban van.


Ha a bíróságtól azt a határozatot kapják, hogy ne kössenek szerződést, akkor nem teszik meg, ha viszont ilyen döntés nem lesz, úgy a határidőn belül megkötik az adásvételi szerződést, amit polgári peres eljárásban támadhat meg a Tarján Glass Kft. - mondta a felszámoló.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-10-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite